Η ήττα από τη Σαουδική Αραβία στον πρώτο αγώνα δυσκόλεψε τα πράγματα για την Αργεντινή σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022, αλλά τελικά τα κατάφερε ως 1η στον 3ο όμιλο αφού μετά το Μεξικό νίκησε και την Πολωνία με 2-0, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Μέσι έχασε πέναλτι, έχοντας για σκόρερ τούς ΜακΑλιστερ αι Άλβαρες στο δεύτερο ημίχρονο. Πρόκριση και για τους ηττημένους αλλά μέσω της 2ης θέσης.

H «αλμπισελέστε» ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη, αφού ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα που της εξασφάλιζε σίγουρα την πρόκριση, οπότε δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι πήρε από την αρχή της κατοχή της μπάλας. Όπως δεν προκάλεσε έκπληξη και το γεγονός ότι ο Μέσι ήταν αυτός που ανέλαβε να τελειώσει τις πρώτες προσπάθειες στην επίθεση, χωρίς όμως να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Σέζνι.

Έτσι, στα επόμενα λεπτά ο ηγέτης της Αργεντινής από εκτελεστής έγινε δημιουργός, βρίσκοντας δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά τον Ακούνια στην αντίπαλη περιοχή, αλλά αυτός τελείωσε απογοητευτικά τη φάση και στις δύο περιπτώσεις.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι συνεχίστηκε με την εικόνα που είχε ως τότε. Με τους Αργεντίνους, δηλαδή, να είναι μονίμως στην επίθεση και να πιέζουν τους Πολωνούς, πλησιάζοντας στο γκολ στο 28ο λεπτό τόσο με τον Άλβαρες όσο και με τον Ακούνια αλλά κανείς εκ των δύο δεν τα κατάφερε. Και λίγα λεπτά μετά, στο 33′, ο Ντι Μαρία πήγε για το… γκολ της διοργάνωσης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αλλά ο -συμπαίκτης του στη Γιουβέντους- Σέζνι αντέδρασε σωστά.

Ο τερματοφύλακας της Πολωνίας, γενικά, κάνει πολύ καλό τουρνουά και έγινε πρωταγωνιστής και στη φάση του 39ου λεπτού, όταν έκανε μεγάλη απόκρουση σε εκτέλεση πέναλτι του Μέσι! Πέναλτι που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες στους Πολωνούς, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για ημίχρονο με το 0-0 να παραμένει, γεγονός που αποτελούσε… θρίαμβο με βάση την απόδοσή τους.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, έγινε αυτό που έπρεπε, με βάση την απόδοση των δύο ομάδων. Στο 46′ ο Μολίνα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο ΜακΑλιστερ πλάσαρε αμέσως για το 0-1, το οποίο ανάγκαζε την Πολωνία να βγει από την άμυνα και να παίξει πιο επιθετικά. Και τελικά λίγο έλειψε να ισοφαρίσει άμεσα, στο 49′, με την κεφαλιά του Γκλικ μετά την εκτέλεση φάουλ.

Οι Πολωνοί ήταν δεδομένο, πλέον, ότι θα άφηναν κενούς χώρους έχοντας βγει από την άμυνά τους καθώς έψαχναν την ισοφάριση και η Αργεντινή θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί αυτό στο 61′ ξανά με τον ΜακΑλιστερ, μετά την πάσα του Ταλιαφίκο, αλλά ο Σέζνι μπλόκαρε και κράτησε το 0-1. Το οποίο, τελικά, έγινε 0-2 λίγα λεπτά μετά…

Στο 67′, συγκεκριμένα, ο Φερνάντες πέρασε κάθετα για τον Άλβαρες και αυτός με πολύ ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κλειδώνοντας έτσι την πρόκριση και την 1η θέση για την «αλμπισελέστε».

Η Πολωνία, άλλωστε, δεν μπορούσε να αντιδράσει και η Αργεντινή είχε τον πλήρη έλεγχο, όπως είχε και ευκαιρίες με τους Μέσι, Άλβαρες και Λαουτάρο για τρίτο γκολ, αλλά τις έχασε. Μικρό το κακό, όμως, από τη στιγμή που δεν έχασε την πρόκριση για τους «16».

Πολωνία: Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι (73′ Γέντρεζικ), Κριχόβιακ, Μπιέλικ (62′ Σιμάνσκι), Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι (46′ Καμίνσκι), Σφιντέρσκι (46′ Σκόρας), Λεβαντόφσκι.

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (60′ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες (79′ Πετσέλα), ΜακΆλιστερ, Μέσι, Ντι Μαρία (59′ Παρέδες), Άλβαρες (79′ Λαουτάρο).