Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι στο οποίο η νίκη ήταν μονόδρομος και για τις δύο ομάδες αλλά τελικά δεν την πήρε καμία εκ των δύο, αφού έμειναν στο 0-0, με αποτέλεσμα η διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να αυξηθεί και για τις δύο, με τους κιτρινόμαυρους να είναι πλέον στο -8 από την κορυφή και οι ερυθρόλευκοι στο -12.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Ένωση έδειξε τη διάθεσή της να κάνει ό,τι σε κάθε παιχνίδι. Να πρεσάρει, δηλαδή, ασταμάτητα τον αντίπαλο οδηγώντας τον σε λάθη και κλέβοντας μπάλες για να μεταφέρει το παιχνίδι προς το μισό γήπεδο. Και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε όντως να δυσκολέψει πολύ αυτή του Μίτσελ.

Για την ακρίβεια, σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι δεν ένιωσαν κάποια απειλή από τους ερυθρόλευκους, οπότε ανασταλτικά τα πήγαν εξαιρετικά. Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για το επιθετικό κομμάτι όμως, όχι γιατί δεν είχαν φάσεις οι φιλοξενούμενοι αλλά γιατί δεν αξιοποίησαν καμία από αυτές.

Η ΑΕΚ πλησίασε για πρώτη φορά στο γκολ στο 16′ με την κάθετη του Γκατσίνοβιτς για τον Λιβάι που πλάσαρε, αλλά ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε να την απομακρύνει πριν περάσει τη γραμμή. Λίγα λεπτά μετά, στο 19′, ήρθε και η δεύτερη ευκαιρία της Ένωσης, με τον Λιβάι να πατάει για τον Ρότα που βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια.

Όσο για την τρίτη και τελευταία ευκαιρία του δικέφαλου αετού για το πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο 37′, με τον Πινέδα να κάνει ωραία ενέργεια και να δίνει στον Λιβάι που συνεργάστηκε με τον Γκατσίνοβιτς και στη συνέχεια πλάσαρε αλλά όχι καλά.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ανήκε στους κιτρινόμαυρους, αλλά στο δεύτερο ήταν οι ερυθρόλευκοι αυτοί που μπήκαν καλύτερα και είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 49′ με τον Μασούρα, έπειτα από φάση διαρκείας, ενώ στο επόμενο λεπτό καταγράφηκε και η τελική του Εμβιλά, ο οποίος σούταρε άουτ, μετά την πάσα του Μπακαμπού.

Οι Πειραιώτες ήταν σαφώς πιο ζωηροί σε σχέση με το πρώτο μέρος και με τον κόσμο τους να ζεσταίνεται άρχισαν να πιέζουν την ΑΕΚ, με το Καραϊσκάκη να… παίρνει φωτιά στο 58′, όταν ο Μασούρας σέντραρε και ο Χάμες με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το VAR, όμως, έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, με το παιχνίδι να σταματάει για λίγα λεπτά αφού δεν υπήρχε ορατότητα μετά τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων.

Όταν ξανάρχισε, η Ένωση είχε φάση με το πλασέ του Λιβάι από πλάγια θέση που απέκρουσε ο Πασχαλάκης στο 67′, για να ακολουθήσει στο 74′ η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τους Παπασταθόπουλο και Γκάρι Ροντρίγκες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν εξ επαφής στέλνοντας τη μπάλα πάνω στους Αθανασιάδη και Βίντα.

Το ντέρμπι ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα και στο 86′ ήταν η σειρά των κιτρινόμαυρων να απειλήσουν με την κεφαλιά του Μουκουντί -μετά το κόρνερ του Μάνταλου- που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Έτσι, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, το 0-0 δεν άλλαξε, πράγμα που σημαίνει ότι αμφότερες οι ομάδες είδαν τη διαφορά τους από την κορυφή να μεγαλώνει…

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα (89′ Αγκιμπού Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Μασούρας (60′ Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες (89′ Φορτούνης), Μπιέλ (82′ Βρουσάι), Μπακαμπού (82′ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Άμραμπατ (75′ Φαν Βέερτ), Πινέδα (81′ Μάνταλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι.