Η 10η αγωνιστική της Super League 1 δεν άλλαξε κάτι σε ό,τι αφορά τις βαθμολογικές διαφορές των τριών πρώτων, αφού ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή και στο +6 από την ΑΕΚ και +10 από τον Ολυμπιακό, άλλαξε όμως τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον προπονητή μιας μεγάλης ομάδας, αφού χάνει συνεχώς πόντους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με αποτέλεσμα να μοιάζει πιθανό πλέον το να χάσει και τη δουλειά του νωρίτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει τη διαφορά αφού ο Μίτσελ είναι ο τρίτος διαφορετικός προπονητής που κάθεται στον πάγκο του τη φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, συνεχίζουν με τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ραζβάν Λουτσέσκου αντίστοιχα, ενώ η ΑΕΚ επέλεξε στο τέλος της περσινής σεζόν τον Ματίας Αλμέιδα και αισθάνεται δικαιωμένη. Η μόνη μεγάλη ομάδα που λείπει από αυτή τη μίνι-καταγραφή της κατάστασης λείπει ο Άρης και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού σε αυτόν και τον προπονητή του, τον Άλαν Πάρντιου, αναφέρεται το άρθρο.

Ο Άγγλος τεχνικός διαδέχθηκε τον Σεπτέμβριο τον Χερμάν Μπούργος, ο οποίος πλήρωσε κυρίως τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό στα προκριματικά του Europa Conference League, έχοντας ως στόχο να βελτιώσει την κατάσταση αμυντικά και να αξιοποιήσει πλήρως το ρόστερ επιθετικά. Έχουν γίνει, όμως, αυτά; Όχι. Ο Άρης, είναι η αλήθεια, έχει χάσει βαθμούς όχι επειδή είναι απαραίτητα κακός πάντα αλλά επειδή είναι και άτυχος σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Στο τέλος της ημέρας, όμως, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και τα αποτελέσματα δεν είναι καλά.

Τα τρία ματς που κρίνουν τη μοίρα του

Συμφώνησε με τον Άρη ο Άγγλος προπονητής Άλαν Πάρντιου

Ο Πάρντιου έκανε ντεμπούτο στον Άρη με νίκη επί του Ολυμπιακού (2-1) και όλοι στο κλαμπ πίστεψαν ότι αρχίζει η ανοδική πορεία, αλλά η συνέχεια δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο: Ήττα από τον Βόλο, ήττα από την ΑΕΚ, νίκη με τον Ιωνικό, ήττα από τον Παναθηναϊκό, ισοπαλία με τον ΟΦΗ ήταν κατά σειρά τα αποτελέσματα… Ο Άγγλος προπονητής, δηλαδή, δεν έχει να επιδείξει ούτε κάποια σταθερότητα της ομάδας, ούτε νίκες σε μεγάλα παιχνίδια, αν εξαιρέσουμε αυτή επί των Πειραιωτών στο ντεμπούτο του.

Δεν προκαλούν και τόσο έκπληξη, επομένως, τα όσα λένε στη Θεσσαλονίκη περί περίεργου κλίματος για τον Πάρντιου. Κλίμα που θα αλλάξει μόνο αν ο Άρης στα επόμενα τρία παιχνίδια του, μέχρι τη διακοπή λόγω Μουντιάλ, κάνει τρεις νίκες. Οι Ατρόμητος (εκτός έδρας), Λαμία (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) είναι οι προσεχείς αντίπαλοι των κίτρινων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να πάνε με όσο το δυνατόν περισσότερη ηρεμία σε αυτή τη διακοπή. Αν δεν το κάνουν, είναι πιθανό η επανέναρξη της Super League, μετά το Μουντιάλ, να τους βρει με νέο προπονητή. Ο οποίος θα είναι ο τρίτος διαφορετικός για την τρέχουσα σεζόν…