Την πρόκρισή της για τους «16» του Champions League εξασφάλισε και μαθηματικά η Τσέλσι μετά την εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της Σάλτσμπουργκ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων, την ίδια ώρα που η Σεβίλλη επικρατούσε της Κοπεγχάγης με 3-0 και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Τσέλσι πήγε στην Αυστρία γνωρίζοντας ότι με νίκη θα καθάριζε οριστικά με τον όμιλο και ακριβώς αυτό έκανε. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ στο 23′ με ωραίο πλασέ του Κόβατσιτς από το ύψος της περιοχής μετά την αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει, για να απαντήσει όμως η Σάλτσμπουργκ νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 48′, όταν ο Ανταμού έκανε από κοντά το 1-1, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ωραία αντεπίθεση της ομάδας του.

Παρ’ όλα αυτά, στο 64′ ο Χάβερτς με πολύ ωραίο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-2 που έμεινε ως το τέλος, με τους Άγγλους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16».

Ζωντανή με 3άρα η Σεβίλλη

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την ίδια ώρα, η Σεβίλλη φιλοξένησε την Κοπεγχάγη και «χτύπησε» τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας τη νίκη. Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 61′ με κεφαλιά του Εν Νεσίρι, έκαναν το 2-0 στο 88′ με όμορφο πλασέ του Ίσκορ εκτός περιοχής και πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 92′ με κοντινή προσπάθεια του Μοντιέλ μετά την απόκρουση του Γκραμπάρα σε σουτ του Λαμέλα. Έτσι, οι Ανδαλουσιανοί εξακολουθούν να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16», ελπίζοντας σε ήττα της Ντόρτμουντ από την αδιάφορη βαθμολογικά Μάντσεστερ Σίτι.