Η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός αφού έμεινε στο -10 από την κορυφή μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές και παράλληλα προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο του, με τον Μίτσελ να ψάχνει λύσεις για να αντιστρέψει άμεσα την κατάσταση και μία από αυτές, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η άμεση ενεργοποίηση του Κώστα Φορτούνη.

Ο Ισπανός προπονητής έλεγε τις προηγούμενες μέρες ότι από το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς θα αρχίσει μια πολύ όμορφη περίοδος για τους Πειραιώτες. Τα πράγματα, όμως, δεν έγιναν ακριβώς έτσι… Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν και αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς, με το κλίμα να γίνεται ακόμη πιο βαρύ αφού από την αρχή της σεζόν έχουν μαζευτεί, πλέον, αρκετά παιχνίδια με κακή απόδοση και ανάλογα αποτελέσματα. Λογικό είναι, επομένως, να υπάρχει κριτική προς την ομάδα.

Λογικό είναι, επίσης, η διοίκηση να περιμένει από τον προπονητή αντιστροφή του κλίματος. Και λογικό είναι και το να σκέφτεται τα πάντα ο προπονητής σε μια τέτοια κατάσταση. Και ένα από αυτά που σκέφτεται ο Μίτσελ είναι και η επιστροφή του Φορτούνη στη δράση. Η ενεργοποίησή του ξανά και μάλιστα σύντομα, άμεσα. Στην κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός άλλωστε, αγωνιστικά, βαθμολογικά και ψυχολογικά, πρέπει να βρεθεί άμεσα «γιατρειά». Και ο Ισπανός προπονητής πιστεύει ότι μέρος αυτής μπορεί να είναι ο 30χρονος επιθετικός μέσος.

Έτοιμος και περιμένει εδώ και καιρό

Ο Κώστας Φορτούνης

Σε τι κατάσταση είναι, όμως, ο Φορτούνης; Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, είναι έτοιμος να παίξει και την προσεχή Κυριακή αν χρειάζεται. Έτοιμος υπό την έννοια πως έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αν και είναι λογικό να του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Ένας ρυθμός που θα είχε βρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, αν είχε παραμείνει ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος δεν έκρυβε ότι πίστευε πολύ στον διεθνή Έλληνα άσο. Και είναι σίγουρο, αν είχε παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ότι θα τον είχε ήδη χρησιμοποιήσει.

Ο Μίτσελ, από την άλλη, δεν έδειχνε εξαρχής ζεστός με τον Φορτούνη, με τον οποίο ούτως ή άλλως είχαν θέματα από την προηγούμενη συνεργασία τους. Τώρα όμως, βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι, είναι έτοιμος να τον επαναφέρει άμεσα στην ομάδα. Είναι υποχρεωμένος να δοκιμάσει τα πάντα για να βρει τη λύση που θα φέρει την επιθυμητή βελτίωση και σε αυτό το πλαίσιο θα δώσει ευκαιρίες και στον 30χρονο άσο, ο οποίος έχει περάσει ένα περίεργο καλοκαίρι περιμένοντας να φύγει, για να παραμείνει τελικά και να φτάσει τώρα η ώρα της επιστροφής του.

Μένει να φανεί αν αυτό θα συμβεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο ή αν ο Μίτσελ θα περιμένει λίγο ακόμη. Ότι θα ξαναδούμε σύντομα τον Φορτούνη με τη φανέλα του Ολυμπιακού, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πλέον.