Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 40′ με το αυτογκόλ του Ντόι και έδειχνε έτοιμος να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στον Ολυμπιακό, αλλά με τον Χάμες Ροντρίγκες να φτιάχνει το γκολ του Γκάρι, λίγο μετά το άστοχο πέναλτί του, και τον Μπακαμπού να βρίσκει ξανά δίχτυα, η ομάδα του Μίτσελ έκανε την ανατροπή και πήρε το τρίποντο με το τελικό 1-2.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους, αφού στο 5′ από το βολέ του Μανδά η μπάλα πέρασε από όλους και ο Γκερέρο βγήκε απέναντι από τον Τζολάκη, σουτάροντας όμως άστοχα.

Όπως και να έχει, ήταν η πρώτη φάση για τους Κρητικούς, οι οποίοι πατούσαν καλά και στο 14′ απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Ντίκο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών.

Οι οποίοι Πειραιώτες, με τη σειρά τους, προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό και μετά το 20λεπτο και συγκεκριμένα στο 23′ είχαν τη δική τους φάση με την ατομική ενέργεια του Άβιλα, ο οποίος πήρε και τις κόντρες αλλά σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

Ήταν μια φάση πάνω στη οποία ήθελαν να χτίσουν οι ερυθρόλευκοι προκειμένου να ανεβάσουν στροφές σιγά-σιγά, με τα επόμενα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι που φτάσαμε στο 34′ και στην πολύ μεγάλη ευκαιρία του Μπακαμπού από κοντά. Γκολ που δεν θα μετρούσε, πάντως, αφού ο Μασούρας ήταν σε θέση οφσάιντ.

Λίγα λεπτά μετά, πάντως, ήρθε και το γκολ στο παιχνίδι, αν και… αυτογκόλ. Στο 40′ ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά, ο Τοράλ έκανε τη σέντρα και ο Ντόι στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό και ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, βγάζοντας Μασούρα και Ντόι για να βάλει Χάμες και Γκάρι Ροντρίγκες. Και τελικά αμφότεροι θα γίνονταν πρωταγωνιστές στη συνέχεια, αν και αρχικά αυτό δεν ήταν καλό… Στο 51′ οι Πειραιώτες πήραν πέναλτι αφού ο Μεγιάδο έπεσε άτσαλα πάνω στον Βρουσάι και ο Χάμες ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Μανδά να αποκρούει.

Λίγα λεπτά μετά όμως και συγκεκριμένα στο 58′, ο Κολομβιανός έβγαλε πολύ ωραία πάσα στον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος πλάσαρε σωστά για το 1-1.

Οι Πειραιώτες είχαν, πλέον, ψυχολογία και ήταν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι έπαιζαν αμυντικά, ο Μίτσελ έκανε αλλαγές και τελικά στο 81′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε τη μπάλα συστημένη στον Μπακαμπού για το 1-2 με κεφαλιά.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει 2η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα με τον Ισπανό προπονητή και να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

ΟΦΗ: Μανδάς, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο (72′ Τζου), Τοράλ (64′ Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντίκο, Γκερέρο.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι (46′ Γκάρι), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ινμπομ Χουάνγκ, Αγκιμπού (80′ Μαρσέλο), Μασούρας (46′ Χάμες), Μπιέλ (74′ Βαλμπουενά), Μπακαμπού.