Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με τον Ολιβέιρα και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός όμως έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο και με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ που πέτυχε δύο γκολ έκανε την ανατροπή και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη (1-2) τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, παραμένοντας η μοναδική ομάδα που έχει μόνο τρίποντα μέχρι στιγμής και έχοντας, πλέον, διαφορά 7 βαθμών από τους διώκτες του.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έδειξαν τη διάθεσή τους να πρεσάρουν ψηλά για να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως ανταποκρίνονταν σωστά και ήταν αυτοί που είχαν και την πρώτη ευκαιρία, με τον Τσέριν να βρίσκει ωραία τον Αϊτόρ που πάτησε περιοχή και σούταρε αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε.

Οι Θεσσαλονικείς, από την πλευρά τους, έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 17′ με την άστοχη κεφαλιά του Ολιβέιρα μετά τη σέντρα του Λύρατζη και ένα λεπτό μετά η Τούμπα… πήρε φωτιά, γιατί ο Πορτογάλος αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα και έκανε το 1-0 με ωραίο πλασέ μετά την εκπληκτική ασίστ του Αουγκούστο!

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που οι πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και η αντίδρασή τους ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν και η καλύτερη, αφού δεν κατάφεραν ουσιαστικά να προβληματίσουν τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι κράτησαν εύκολα το προβάδισμα μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια. Αντιθέτως, αυτοί ήταν που είχαν ανασταλτικά προβλήματα και κυρίως από τη δεξιά πλευρά της άμυνάς τους.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Στο β’ μέρος, όμως, η κατάσταση άλλαξε και αυτό φάνηκε από νωρίς, αφού στο 51′ ο Ρούμπεν Πέρεθ πέρασε την κάθετη για τον Αϊτόρ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και απέφυγε και τον Κοτάρσκι για το 1-1. Άσχημη εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ και άσχημα ήταν και τα νέα λίγα λεπτά μετά για τον Ολιβέιρα που τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Μπίσεσβαρ, για να ακολουθήσει στο 63′ η μεγάλη ευκαιρία του Αουγκούστο που αστόχησε από καλή θέση μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς.

Δεν έγινε, επομένως, το 2-1 και στο 69′ ήρθε η φάση που έκρινε το ματς: Ο Σπόραρ έκανε την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι τον βρήκε με το χέρι στο πρόσωπο, ο διαιτητής πήγε στο VAR και τελικά σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, με τον Αϊτόρ να εκτελεί στο 73′ και να γράφει το 1-2! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε, πλέον, το ματς στα χέρια της και αυτή του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθούσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να είναι πειστική.

Στο 90′, πάντως, η Τούμπα ζεστάθηκε ξανά αφού ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι υπέρ των ασπρόμαυρων για μαρκάρισμα του Μάγκνουσον στον Κωνσταντέλια, αλλά όταν πήγε στο VAR για να δει τη φάση άλλαξε απόφαση αφού δεν υπήρχε επαφή των δύο παικτών, με τους πράσινους να φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη με το 6×6 και να συνεχίζουν απτόητοι!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (86′ Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (76′ Τσαούσης), Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (86′ Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Ντάγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (57′ Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ (95′ Σάρλια), Μπερνάρ (90′ Γκάνεα), Σπόραρ (86′ Ιωαννίδης).