Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων ολοκληρώνονται, η επανέναρξη των πρωταθλημάτων απέχει λίγες μέρες και ο Μίτσελ ετοιμάζεται για το δεύτερο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, έχοντας διάφορα ανοιχτά μέτωπα στην ομάδα του και ένα από αυτά αφορά τον Κώστα Φορτούνη και το πότε θα τον δούμε ξανά στο γήπεδο με τα ερυθρόλευκα.

Ο Ισπανός προπονητής, προφανώς, θα προτιμούσε να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του αυτές τις ημέρες, ώστε να αρχίσει να γνωρίζεται μαζί τους και να δουλεύει πάνω σε αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουν στην ομάδα. Και αν κρίνουμε από όσα έχουμε δει από τον Ολυμπιακό από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής σεζόν μέχρι και τώρα, η δουλειά του Μίτσελ δεν θα είναι εύκολη. Έχει, δηλαδή, αρκετά θέματα να λύσει και μάλιστα σε μια ομάδα με ρόστερ μεγαλύτερο από αυτό που επιθυμεί ο ίδιος. Ρόστερ το οποίο, εν τω μεταξύ, μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο αν αποκτηθεί κάποιος ελεύθερος μέχρι μεθαύριο Παρασκευή (30/9).

Τον Μίτσελ, όμως, αυτή τη στιγμή δεν τον απασχολεί τόσο το ποιος μπορεί να έρθει, όσο το τι θα γίνει με αυτούς που ήδη είναι στην ομάδα. Και ένα από τα θέματα που τον απασχολούν ιδιαίτερα είναι αυτό του Φορτούνη. Του πώς, δηλαδή, θα καταφέρει να πάρει από αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερα, ώστε να μοιάζει με… μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Εύκολο; Εννοείται πως όχι, αφού οι τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν τον Έλληνα άσο ήταν σοβαροί. Επίσης, δεν μπορεί κανείς να παραβλέπει το γεγονός ότι ο Φορτούνης πέρασε ένα καλοκαίρι με τη σκέψη ότι είναι προς παραχώρηση. Έμεινε, δηλαδή, αρκετά πίσω από τους συμπαίκτες του σε όλα τα επίπεδα.

Θα πρέπει να είναι συνεχώς στο 100%

Ο Κώστας Φορτούνης

Αυτό έχει ως συνέπεια να προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και ο Ισπανός προπονητής είναι διατεθειμένος να του δώσει όσο χρόνο χρειαστεί. Ο Μίτσελ θέλει τον Φορτούνη στο 100% από όλες τις απόψεις, επειδή ξέρει ότι μόνο έτσι θα έχει ελπίδες να βρει και χώρο στην ομάδα. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα ρόστερ υπεράριθμο. Ένα ρόστερ από το οποίο θα πρέπει να κοπούν παίκτες. Αντιλαμβάνεται ο καθένας, επομένως, ότι δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση για έναν παίκτη που προέρχεται από σοβαρούς τραυματισμούς το να βρει και να κρατήσει θέση σε αυτό το ρόστερ.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Μίτσελ δεν βιάζεται σε ό,τι αφορά την επιστροφή του 29χρονου επιθετικού μέσου στη δράση. Γιατί ξέρει ότι το ζητούμενο δεν είναι το να μπει στην αποστολή σε ένα παιχνίδι άμεσα ή ακόμη και το να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή. Το ζητούμενο είναι όταν θα επιστρέψει στη δράση, να υπολογίζεται κανονικά. Και να είναι σε τέτοια κατάσταση που θα του επιτρέπει να παλεύει με αξιώσεις για μια θέση στην 11άδα και όχι να περιμένει κάποια ευκαιρία απλά και μόνο για να υπενθυμίσει ότι βρίσκεται και αυτός στην ομάδα.

Δεν υπάρχει, επομένως, βιασύνη από την πλευρά του προπονητή του Ολυμπιακού, όσο κι αν ανυπομονεί ο παίκτης για την επιστροφή του στη δράση. Μια ανυπομονησία που τον έχει κάνει, σύμφωνα με όσα λένε στον Ρέντη, να δουλεύει με μεγάλη διάθεση και αποφασιστικότητα…