Με γκολ των Πάουλο Ντιμπάλα και Τάμι Έιμπραχαμ, των δύο μεγάλων αστέρων της, η Ρόμα έκαμψε την αντίσταση της Έμπολι και πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 2-1 στο «Στάντιο Κάρλο Καστελάνι» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Serie A.

Με αυτόν τον τρόπο οι «τζαλορόσι» άφησαν πίσω τους τις δύο συνεχόμενες ήττες από την Ουντινέζε για το πρωτάθλημα Ιταλίας (4-0 εκτός έδρας) και από την Λουντογκόρετς για τη φάση των ομίλων του Europa League (2-1 εκτός έδρας).

Ο Πάουλο Ντιμπάλα έβαλε την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπροστά στο σκορ μόλις στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης με εντυπωσιακή προσπάθεια. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και έφεραν το ματς στα ίσια με τον Φιλίπο Μπαντινέλι στο 43ο λεπτό.

Μετά την ανάπαυλα… μίλησε η κλάση των παικτών της Ρόμα. Άσκησαν πίεση και το να σημειώσουν δεύτερο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Ο Πάουλο Ντιμπάλα συνεργάστηκε με τον Τάμι Έιμπραχαμ κι ο Άγγλος στράικερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 71ο λεπτό.

Οι Ρωμαίοι δεν σήκωσαν το πόδι από το «γκάζι» κι έψαξαν κι άλλο γκολ. Μάλιστα, έφτασαν πολύ κοντά στο να το σημειώσουν, αλλά ο Λορέντσο Πελεγκρίνι αστόχησε σε πέναλτι στο 80′ (οριζόντιο δοκάρι). Ωστόσο, η δουλειά τους έγινε πολύ πιο εύκολη στο 87′ όταν αποβλήθηκε ο Άκπα Άκπρο και η Έμπολι έμεινε με δέκα παίκτες.

Με τους τρεις βαθμούς που πήρε, η Ρόμα έφτασε στους 13 και βρίσκεται στην 5η θέση της Serie A έχοντας μειονέκτημα στην ισοβαθμία με την Ουντινέζε. Ένα βαθμό παραπάνω έχουν η πρώτη Νάπολι, η δεύτερη Αταλάντα και η 3η Μίλαν. Έτσι, η Ρόμα μπορεί κάλλιστα να κάνει όνειρα διεκδίκησης του πρωταθλήματος. H Έμπολι, στο μεταξύ, ακόμη δεν έχει νίκη έπειτα από έξι ματς (0-4-2).