Ο Ολυμπιακός πήρε αγχωτική πρόκριση στους ομίλους του Europa League αποκλείοντας τον Απόλλωνα Λεμεσού με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόμας Βατσλίκ που απέκρουσε τρία πέναλτι και στις δηλώσεις του, λίγη ώρα μετά, παρέμεινε το ίδιο ψύχραιμος, εξηγώντας ότι ήταν προετοιμασμένος λόγω της δουλειάς που είχε γίνει.

Όπως με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στον προηγούμενο γύρο, έτσι και τώρα απέναντι στους Κύπριους ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για τους Πειραιώτες, λέγοντας τα εξής στην κάμερα της Cosmote TV μετά το τέλος του… θρίλερ στο Καραϊσκάκη.

Για την πρόκριση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στο Europa League. Ήταν σκληρή μάχη ύστερα από όλα αυτά που έγιναν στην αρχή της σεζόν. Είμαι χαρούμενος που έσωσα τα πέναλτι, όμως ειλικρινά προτιμώ να τελειώσει το ματς στα 90 λεπτά, όπως το προτιμούσα και στην Μπρατισλάβα».

Για τη διαδικασία των πέναλτι: «Είμαι προετοιμασμένος. Είχα δουλέψει πολύ με τον προπονητή τερματοφυλάκων. Ήξερα τι να κάνω. Κάναμε την προετοιμασία μας και απέδωσε».