Η πρεμιέρα κρύβει πάντα εκπλήξεις και η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι στη Λαμία θα μπορούσε να γίνει περίπλοκο για την ΑΕΚ αν ο Ντε Βινσέντι δεν αστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι στο 0-0, αλλά σημασία έχουν τα γεγονότα και όχι οι υποθέσεις και τα γεγονότα λένε ότι η Ένωση μπήκε στο πρωτάθλημα με εκτός έδρας νίκη με 3-0 χάρη στα γκολ των Αραούχο (2) και Πινέδα.

Ο αγώνας θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους γηπεδούχους και με σοκ για τους φιλοξενούμενους, αφού το λάθος του Τζαβέλλα έδωσε μεγάλη ευκαιρία στον Ντε Βινσέντι, αλλά ο Έλληνας αμυντικός πρόλαβε να το διορθώσει. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την Ένωση να ψάχνει τον τρόπο για να γίνει απειλητική και τη Λαμία να βάζει δύσκολα στην αντίπαλό της.

Στο 32′, μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ αφού πήραν πέναλτι, μέσω VAR, για ανατροπή του Σλίβκα από τον Σιμάνσκι, αλλά ο Ντε Βινσέντι που ανέλαβε την εκτέλεση, ένα λεπτό αργότερα, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Και αφού δεν έγινε το 1-0, έγινε αμέσως μετά, στο 35′, το 0-1: Ο Αραούχο έκλεψε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, την έδωσε στον Πινέδα και επέστρεψε σε αυτόν έπειτα από κόντρα, για τη στείλει στα δίχτυα με κοντινή προσπάθεια και να στείλει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, οι κιτρινόμαυροι είχαν περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι τους, ήλεγξαν την κατάσταση και έψαχναν το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα τους εξασφάλιζε το τρίποντο. Και τελικά αυτό το γκολ ήρθε στο 65′ ξανά από τον Αραούχο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζανετόπουλου, έφυγε μόνος και με ωραίο τελείωμα βρήκε ξανά δίχτυα (0-2).

Έτσι, όλα ήταν πλέον πιο εύκολα για την ΑΕΚ, η οποία πάντως δεν σταμάτησε εκεί αλλά έβαλε και τρίτο γκολ με το άψογο σουτ του Πινέδα στο 73′ (0-3), με την ομάδα του Αλμέιδα -ο οποίος είδε τη Λαμία να έχει δοκάρι στο 84′ σε ωραίο σουτ του Τσούκαλου- να μπαίνει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και να ετοιμάζεται πλέον για… OPAP Arena!

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (58′ Μανούσος), Τζανετόπουλος, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (74′ Τσούκαλος), Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοβ, Μπάμπης (82′ Σαραμαντάς), Τσιλούλης, Κορνέζος.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Βίντα (83′ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (76′ Γκαρσία), Γιόνσον, Τσούμπερ (89′ Μοχαμάντι), Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Μάνταλος, Αραούχο (84′ Μήτογλου).