Ο Ολυμπιακός έχει… ξεχάσει τα πάντα αυτή τη στιγμή και είναι συγκεντρωμένος στον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά στη Γαλλία δεν έχουν τέτοια άγχη και ασχολούνται με τα μεταγραφικά των Πειραιωτών, κάνοντας αναφορά σε εξτρέμ που ανήκει σε ιταλική ομάδα.

Την προσεχή Τετάρτη (20/7) θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι των ερυθρόλευκων με τους Ισραηλινούς και το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, των παικτών του αλλά και της διοίκησης είναι αποκλειστικά σε αυτό. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές, άλλωστε, ότι για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι υποχρεωτική η επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά την περσινή απουσία. Τόσο για το πρεστίζ όσο φυσικά και για οικονομικούς λόγους.

Μέχρι να γίνει τουλάχιστον ο αγώνας της Τετάρτης επομένως, όταν και θα είναι γνωστά τα δεδομένα (σκορ) ενόψει της ρεβάνς, στον Πειραιά δεν θέλουν να ακούν για τίποτα άλλο. Ο γαλλικός Τύπος, όμως, δεν έχει κάποιον προφανή λόγο για να… αγχωθεί για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα, οπότε ασχολείται με τα μεταγραφικά του και ειδικά σε ό,τι αφορά τον εξτρέμ που ψάχνουν οι ερυθρόλευκοι. Και ο λόγος που το κάνουν είναι επειδή τον ίδιο παίκτη, όπως σημειώνουν, διεκδικεί και μια δική τους ομάδα, η Λιλ.

Το ταλέντο της Ιντερ που είχε απασχολήσει ξανά τους Πειραιώτες

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, είναι ο Γιαν Καραμό. Είναι 24 ετών, γεννήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας και έγινε γνωστός μέσω της Ιντερ, στην οποία ανήκε από το 2017 ως το 2020. Τότε μάλιστα, εκείνα τα χρόνια, το όνομά του είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό αλλά τελικά δεν είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Ενδέχεται να υπάρξει τώρα, όμως, αφού γαλλικές ιστοσελίδες, όπως το «footmercato», υποστηρίζουν ότι ο Καραμό είναι στη λίστα τόσο των ερυθρόλευκων όσο και της Λιλ. Ο 24χρονος εξτρέμ έχει συμβόλαιο με την Πάρμα για ακόμη ένα χρόνο, άρα θα πρέπει να τον πουλήσουν οι Ιταλοί εντός του καλοκαιριού για να μην τον χάσουν ως ελεύθερο, ενώ στην τελευταία σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Καραγκιουμρούκ, την τεχνική ηγεσία της οποίας ανέλαβε ο Αντρέα Πίρλο πριν λίγες εβδομάδες, έχοντας 4 γκολ και 3 ασίστ σε 35 συμμετοχές. Δεν τους λες και εντυπωσιακούς τους αριθμούς του, δηλαδή.

Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ο Καραμό βρέθηκε για διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, αλλά το αν θα έρθει στη χώρα μας για μόνιμη εγκατάσταση θα φανεί προσεχώς. Στον Πειραιά, πάντως, μέχρι και πριν λίγες μέρες αυτό που διέρρεε ήταν ότι η αναζήτηση του εξτρέμ γίνεται κυρίως στην Ισπανία και όχι στην Ιταλία…