Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει κάποιες μεταγραφές αλλά έχει κι άλλες εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα αυτή του 10αριού που θέλει να αποκτήσει, με τον Τάσο Νικολογιάννη να αναφέρεται στο θέμα μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και να εξηγεί πώς έχουν τα μεταγραφικά δεδομένα αυτή τη στιγμή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πλάνο που αλλάζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ώστε να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.

Οι πράσινοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου του Λούκα Βιγιαφάνιες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσουν έναν επιθετικό μέσο. Έναν παίκτη που θα παίζει ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό ή τους επιθετικούς, κάνοντας τη διαφορά. Ένας παίκτης που, με λίγα λόγια, αναμένεται να είναι ακριβός, τουλάχιστον για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, αφού ο Γιοβάνοβιτς θέλει μόνο παίκτες αξίας. Παίκτες που θα μπουν στην ομάδα και θα τη βοηθήσουν όντως να είναι πιο δυνατή από ό,τι την τελευταία σεζόν.

Αυτό σημαίνει, όπως μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς, ότι δεν θα είναι και εύκολες περιπτώσεις. Ότι δεν θα είναι μεταγραφή που θα κλείσει μέσα σε μία ή δύο μέρες και η επιβεβαίωση για αυτό ήρθε και από όσα είπε ο Νικολογιάννης στον ΣΠΟΡ FM. Ο έμπειρος ρεπόρτερ Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα μεταγραφικά δεδομένα των πράσινων και επανέλαβε ότι η αναζήτηση δεν αφορά ελεύθερους παίκτες. Υπάρχει, δηλαδή, η πρόθεση να δοθούν χρήματα και σε ομάδες. Και τα περισσότερα χρήματα, όπως είπε, θα δοθούν για τον επιθετικό και για το 10άρι.

Το εναλλακτικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Όσο για τα ονόματα; Αυτά δεν τα ξέρει κανείς, αφού καθημερινά προτείνονται πάρα πολλοί παίκτες στον Παναθηναϊκό, με τον Σέρβο προπονητή να αναλύει ως εκεί που δεν πάει την κάθε περίπτωση, αφού θέλει να είναι απολύτως σίγουρος για την επιλογή που θα γίνει. Το γεγονός ότι υπάρχει διάθεση από την ΠΑΕ για πιο ακριβές μεταγραφή, άλλωστε, σε ό,τι αφορά το 10άρι (ή τον επιθετικό), δεν σημαίνει και ότι υπάρχουν λεφτά για πέταμα… Ο Γιοβάνοβιτς, επομένως, θέλει να είναι 1000% σίγουρος για την επιλογή που θα κάνει.

Αν δεν είναι, ο Παναθηναϊκός δεν θα αποκτήσει παίκτη! Αυτό τόνισε ο Νικολογιάννης, εστιάζοντας στο plan B του προπονητή. «Δεν ψάχνει για ελεύθερους παίκτες ο Παναθηναϊκός, σκοπεύει να δώσει και χρήματα σε ομάδες. Θα κάνει στο 9 και στο 10 τις πιο ακριβές και πιο σημαντικές μεταγραφές του. Όσο πιο ψηλά πάει το κόστος της μεταγραφής ή το κασέ του παίκτη, τόσο περισσότερο το ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς. Μέχρι τώρα έχει βγει σε καλό. Θα πρέπει όμως να βιαστεί, περνούν οι ημέρες», είπε αρχικά και πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να πάρει παίκτη, απλά για να πάρει. Αν δεν βρει το δεκάρι που θέλει, πιστεύω ότι θα παίξει με 4-3-3 και τους Ρούμπεν, Κουρμπέλη, Τσέριν. Άλλωστε, στα ευρωπαϊκά ματς, με εξαίρεση τον πρώτο γύρο, θα χρειαστεί να ποντάρει στην καλή του αμυντική λειτουργία και να βρει ένα γκολ από τα εξτρέμ του».

Ή θα βρεθεί, επομένως, το 10άρι που θέλει ο Γιοβάνοβιτς ή θα αλλάξει σύστημα η ομάδα τη νέα σεζόν.