Η Εθνική ομάδα πόλο κάνει πάντα υπερήφανη την Ελλάδα και εξαίρεση δεν αποτελεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στη Βουδαπέστη, αφού με τη νίκη με 16-11 επί των ΗΠΑ πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει όποια νικήσει στη γιγαντομαχία ανάμεσα σε Ουγγαρία και Ιταλία.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο το 2005 και το 2015, η Ελλάδα είναι έτοιμη να παλέψει ξανά για να ανέβει στο βάθρο. Δεν θα είναι εύκολο, προφανώς, αλλά η Εθνική ομάδα του πόλο είναι πάντα για τα δύσκολα και μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι Αμερικανοί, οι οποίοι ηττήθηκαν με 16-11 στον προημιτελικό.

Με εξαίρεση το δεύτερο οκτάλεπτο, η Εθνική είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, είχε αυτοπεποίθηση και τελικά με 16-11 πήρε και την πρόκριση για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει είτε την Ουγγαρία είτε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3 , Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρόγουελ 2, Ντάουμπε 2, Έρχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ.