Το ενδιαφέρον της Αλ Φατέχ για τον Φραν Βέλεθ ήταν τόσο σοβαρό ώστε να επιστρέψει με νέα βελτιωμένη πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο Παναθηναϊκός, αφού εξασφάλισε ότι θα πάρει τα χρήματα άμεσα, με αποτέλεσμα η πώληση του Ισπανού αμυντικού να θεωρείται δεδομένη πλέον και να απομένουν τα τυπικά.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε προσφέρει αρχικά 250.000 ευρώ προκαλώντας τον εκνευρισμό των πράσινων, οι οποίοι θεώρησαν αστεία μια τέτοια πρόταση, ειδικά από τη στιγμή που το ποσό που πρόσφεραν οι Σαουδάραβες στον Βέλεθ ήταν πολύ πιο υψηλό (ένα εκατ. ευρώ).

Έτσι, οι πράσινοι ξεκαθάρισαν ότι οι απαιτήσεις τους για να παραχωρήσουν τον Ισπανό αμυντικό φτάνουν στο ένα εκατ. ευρώ. Ακόμη και με λίγο λιγότερα, όμως, θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία και έτσι έγινε, αφού η Αλ Φατέχ επανήλθε προσφέροντας 800.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός απάντησε θετικά, αφού πρώτα εξασφάλισε ότι τα λεφτά θα καταβληθούν άμεσα όλα.

Το μόνο που απομένει για να κλείσει η μεταγραφή, επομένως, είναι να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία ο παίκτης για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές, με τους πράσινους, από την άλλη πλευρά, να είναι πλέον σε αναζήτηση βασικού αμυντικού για τη νέα σεζόν.