Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν έχουν κανένα λόγο να είναι εκνευρισμένοι με όσα έχει κάνει ως τώρα η ομάδα τους στη μεταγραφική περίοδο, η διοίκηση της ΠΑΕ όμως έχει λόγο για να είναι εκνευρισμένη με τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος θέλει να πάρει στην Αλ Φατέχ τον Φραν Βέλεθ και μάλιστα με μια πρόταση που μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και… προσβλητική για το τριφύλλι.

Οι πράσινοι έχουν ήδη κλείσει δύο μεταγραφές, τους Γιούρι Λοντίγκιν και Κριστιάν Γκανέα. Έχουν κλείσει, επίσης, δύο ανοιχτά μέτωπα σε ό,τι αφορά ανανεώσεις συμβολαίων, αφού υπέγραψαν οι Χουάνκαρ και Φακούντο Σάντσες. Παράλληλα, έχουν στο περίμενε τον Λούκας Βιγιαφάνιες και κυνηγούν την απόκτηση ενός χαφ.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, προτάθηκε στον Παναθηναϊκό και ο Ανδρέας Σάμαρης, με τον πρώην διεθνή Έλληνα μέσο που μένει ελεύθερος από την ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ να έχει αρκετούς… θαυμαστές στην πράσινη ΠΑΕ, η οποία όμως θα κάνει κίνηση για την απόκτησή του μόνο αν το αποφασίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ένας προπονητής που από την πρώτη του σεζόν στην ομάδα κατάφερε να κερδίσει τους πάντες με τη δουλειά του, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, αλλά και με τη συμπεριφορά του.

Καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό είχε κάνει και ένας προκάτοχος του Γιοβάνοβιτς, ο Δώνης, αλλά τώρα το κλίμα για αυτόν δεν είναι και το καλύτερο στις τάξεις του τριφυλλιού και ο λόγος είναι ο Βέλεθ. Για την ακρίβεια, ο λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να τον αποκτήσει η Αλ Φατέχ, με τους ανθρώπους των πράσινων να μην έχουν ενοχληθεί από τους Σαουδάραβες παράγοντες από τον Έλληνα προπονητή.

Ο Φραν Βέλεθ

Η προσβλητική πρόταση και η αναμονή για Σάρλια

Γιατί έχουν ενοχληθεί, όμως, στον Παναθηναϊκό με τον Δώνη; Απλό… Η Αλ Φατέχ προσφέρει συνολικά 2 εκατ. ευρώ στον Βέλεθ για να της πει «ναι». Ποσό που ο 30χρονος Ισπανός αμυντικός δεν μπορεί να πάρει στους πράσινους. Λογικό είναι, επομένως, να του μπαίνουν δεύτερες σκέψεις σε ό,τι αφορά την παραμονή του, το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό. Ενώ, όμως, οι Σαουδάραβες προσφέρουν τόσα λεφτά στον παίκτη, στον Παναθηναϊκό πρόσφεραν… 250.000 ευρώ.

Αυτή ήταν η πρόταση της Αλ Φατέχ και φυσικά απορρίφθηκε από τους πράσινους, η διοίκηση των οποίων έχει ενοχληθεί πολύ από τον Δώνη. Και, επίσης, αντιλαμβάνεται ο καθένας το γιατί: Οι ομάδες από τον αραβικό κόσμο σκορπάνε λεφτά για πλάκα και τώρα που θέλουν να πάρουν έναν παίκτη από την πρώην ομάδα του προπονητής τους, προσφέρουν μόνο 250.000 ευρώ;

Αυτό είναι το ένα σκέλος της πράσινης ενόχλησης για Δώνη. Η άλλη είναι επειδή από όλους τους αμυντικούς που μπορεί να αποκτήσει, επέλεξε αυτόν του Παναθηναϊκού. Ο οποίος Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει μεγάλο πρόβλημα αν έδινε τον Βέλεθ, αφού θέλει να φύγει ο Σάρλια. Αντί για έναν, δηλαδή, θα έπρεπε να βγει στην αγορά ψάχνοντας δύο κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίοι θα έπρεπε να υπολογίζονται και για βασικοί. Όχι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου, ειδικά όταν δεν έχεις την άνεση να ξοδέψεις πολλά λεφτά.

Άνεση που έχει η νυν ομάδα του Δώνη, αλλά όχι, όπως φαίνεται, όταν κάνει πρόταση για να αγοράσει παίκτη από την πρώην του…