Μετά τις μεταγραφές των Γιούρι Λοντίγκιν και Κριστιάν Γκανέα, ο Παναθηναϊκός έδωσε προτεραιότητα στις ανανεώσεις των συμβολαίων, με τους Φακούντο Σάντσες και Χουάνκαρ να βάζουν τις υπογραφές τους, για να επανέλθουν στο προσκήνιο τα μεταγραφικά μέσω ενός πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που προτάθηκε και αρέσει στους ανθρώπους των πράσινων, οι οποίοι περιμένουν την απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας, είναι η αλήθεια, βρίσκονται σε καλό σημείο με βάση τον προγραμματισμό τους. Δεν υπάρχει, δηλαδή, γκρίνια ή άγχος για το πώς κυλάει ως τώρα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει η αίσθηση ότι χάνεται χρόνος καθημερινά. Θετικό, αν μη τι άλλο. Και θα είναι ακόμη πιο θετικά τα πράγματα αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να βρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και τους υπόλοιπους παίκτες που θέλει, όπως για παράδειγμα τον χαφ.

Οι πράσινοι έχουν ούτως ή άλλως μια ανοιχτή εκκρεμότητα στο χώρο του κέντρου, υπό την έννοια πως δεν έκρυψαν ποτέ ότι θέλουν να ενισχυθούν εκεί. Ενίσχυση που θα είναι ακόμη πιο απαραίτητη αν στραβώσει το θέμα Βιγιαφάνιες, αν ο Αργεντίνος δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του. Και μπορεί να παίζει εδώ και καιρό στο ρεπορτάζ το όνομα του Ντομίνγκο Μπλάνκο, του Αργεντίνου χαφ που αποχώρησε ως ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παικτών που εξετάζονται. Όπως, για παράδειγμα, αυτή ενός πρώην του Ολυμπιακού.

Ο Γιοβάνοβιτς αποφασίζει

Προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Σάμαρης

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, είναι ο Ανδρέας Σάμαρης. Ο 33χρονος πρώην διεθνής χαφ, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, αφού το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι. Τότε, όμως, το θέμα δεν προχώρησε και τελικά πήγε στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στη Φορτούνα Σιτάρντ. Τώρα, όμως, φεύγει ως ελεύθερος και θα του άρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια ομάδα που μπορεί να μην έχει πολλά λεφτά διαθέσιμα, έχει όμως υγεία.

Ο πρώην χαφ του Ολυμπιακού, ο οποίος από το 2014 ως το 2021 ήταν στη Μπενφίκα, είναι αλήθεια ότι έχει αρκετούς θαυμαστές στις τάξεις των πράσινων. Είναι αρκετοί αυτοί στην ΠΑΕ που βλέπουν με καλό μάτι ενδεχόμενη απόκτησή του. Όσο κι αν τους αρέσει ως σκέψη, όμως, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή η τελική απόφαση στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, είναι του Γιοβάνοβιτς.

Ο προπονητής του τριφυλλιού είναι αυτός που θα αωάψει το πράσινο φως για τον Σάμαρη ή θα τον απορρίψει, με τη διοίκηση να περιμένει την εισήγησή του. Χωρίς να παραβλέπει, παράλληλα, τις επαφές και με άλλους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για τον χώρο του κέντρου…