Έχοντας μπει με το δεξί στο καλοκαίρι, ανακοινώνοντας μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων, στον Παναθηναϊκό ήλπιζαν ότι όλα θα κυλούσαν με βάση τον προγραμματισμό τους αλλά το ξαφνικό ενδιαφέρον της Αλ Φατέχ του Γιώργου Δώνη για τον Φραν Βέλεθ έχει ως συνέπεια στην πράσινη ΠΑΕ να ασχολούνται και με αυτό το θέμα τα τελευταία 24ωρα.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους πράσινους. Όχι επειδή μια ομάδα του εξωτερικού ενδιαφέρεται για έναν παίκτη τους, αυτό είναι λογικό να συμβαίνει, αλλά επειδή είναι η ομάδα ενός πρώην προπονητή τους και η πρόταση που έκανε για τον Ισπανό αμυντικό, ύψους 250.000 ευρώ, θεωρήθηκε προσβλητική, με δεδομένο ότι μιλάμε για Σαουδάραβες. Μιλάμε, δηλαδή, για χρήμα που δεν τελειώνει ποτέ. Κι όμως, η πρόταση που έκαναν για τον Βέλεθ ήταν… ψίχουλα.

Δεν είναι ψίχουλα, όμως, αυτά που πρόσφεραν στον παίκτη, ο οποίος λογικό είναι να το σκέφτεται. Και αφού το σκέφτεται, στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να μην είναι απόλυτοι, να μην είναι κάθετοι στο «όχι» για την πώλησή του. Αντιθέτως, όρισαν τιμή πώλησης για τον Βέλεθ και είναι το ένα εκατ. ευρώ. Αυτό λένε από την πράσινη ΠΑΕ, περιμένοντας να δουν αν θα επανέλθει η Αλ Φατέχ με νέα πρόταση που θα καλύπτει ή θα πλησιάζει σε αυτό το ποσό.

Η λογική λέει πως αυτό δεν θα γίνει και έτσι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να συζητήσει με τον Βέλεθ για την ανανέωση του συμβολαίου, σενάριο που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή. Όλα δείχνουν, δηλαδή, ότι ο Ισπανός θα παραμείνει στο τριφύλλι και μάλιστα με νέο συμβόλαιο, προς ικανοποίηση τόσο του ίδιου όσο και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι περιπτώσεις Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες, Μπλάνκο

Ο Λούκα Βιγιαφάνιες

Το θέμα του Βέλεθ, όμως, δεν είναι το μοναδικό που απασχολεί τους κυπελλούχους Ελλάδας. Υπάρχουν και αυτά άλλων παικτών, όπως για παράδειγμα αυτό του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Επιθυμία του τριφυλλιού, φυσικά, είναι να διατηρήσει στις τάξεις του τον Σέρβο χαφ αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τους ίδιους ή τουλάχιστον όχι μόνο από τους ίδιους. Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Χόφενχαϊμ, από αυτή παραχωρήθηκε φέτος ως δανεικός και στο Κορωπί λένε ότι αρχές Ιουλίου θα ξέρουν αν θα έχουν ή όχι και φέτος τον Γκατσίνοβιτς.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το θέμα του Λούκας Βιγιαφάνιες. Ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό αλλά κάθε μέρα που περνάει απομακρύνει τις δύο πλευρές. Το υψηλό συμβόλαιό του, το υψηλότερο στην ομάδα φέτος, είναι ένα από τα «αγκάθια» και το γεγονός ότι οι πράσινοι δεν έχουν καλέσει ακόμη για συζητήσεις τον παίκτη, δείχνει ότι δεν θεωρείται πλέον απαραίτητος 100%. Έτσι, αν και σε μια μεταγραφική περίοδο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, όλα δείχνουν ότι ο Αργεντίνος θα αποτελέσει παρελθόν.

Όπως όλα δείχνουν, επίσης, ότι ένας άλλος Αργεντίνος, ο Ντομίνγκο Μπλάνκο, δύσκολα θα γίνει παρόν, αφού ναι μεν έμεινε ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες και οι πράσινοι δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν… όλο το καλοκαίρι για την απόφαση του Αργεντίνου χαφ.