Γνωστοποιήθηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός η συμμετοχή του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο φιλικό των αστέρων στις 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον φιλανθρωπικό αυτόν αγώνα. Ορεξάτος για μπάλα δήλωσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ενώ για μεγάλο κίνητρο έκανε λόγο ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο περιθώριο της παρουσίασης του φιλικού της 14ης Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη έκαναν επίσημα γνωστό πως ο σταρ από την Ακτή Ελεφαντοστού θα δώσει το «παρών» στο συγκεκριμένο ματς. Βέβαια, πέραν του Ντιντιέ Ντρογκμπά θα παίξουν και άλλοι μεγάλοι άσοι. Όπως έλεγαν από τον Ολυμπιακού οι εκπλήξεις θα είναι ουκ ολίγες και σχεδόν σε καθημερινή βάση θα ανακοινώνεται και από ένα μεγάλο όνομα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον «8ο αγώνα κατά της φτώχειας» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 21.15 στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε αυτόν θα… κοντραριστούν οι Φίλοι Ζιντάν-Ρονάλντο με την ομάδα των All Stars του Ολυμπιακού.

Στην εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και αθλήτριες του στίβου, όπως οι Φανή Χαλκιά και Πηγή Δεβετζή και τραγουδιστές, όπως ο Νίκος Βουρλιώτης. Εκεί ήταν και οι Αιμίλιος Παπαθανασίου, Τάσος Σχίζας, Μαριάννα Λυμπερτά, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης αλλά και οι Ανίτα Ναθαναήλ και Ορθούλα Παπαδάκου.

Υπενθυμίζεται πως οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γρηγόρης Γεωργάτος, Γιώργος Αμανατίδης, Γιώργος Ανατολάκης, Αλέξης Αλεξανδρής και Ανδρέας Νινιάδης είναι μερικοί από τους αστέρες του παρελθόντος που θα αγωνιστούν με τους All Stars του Ολυμπιακού. Προπονητής των Πειραιωτών θα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Tα έσοδα από τον 8ο ετήσιο Αγώνα θα διατεθούν στον λαό της Αϊτής και του Πακιστάν.

Τι είπε ο Ντρογκμπά
Από την μεριά του ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Προγράμματος του ΟΗΕ  (UNDP) για την ανάπτυξη,  ανακοίνωσε και αυτός ότι θα παίξει με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές Ρονάλντο και Ζιντάν στον 8ο ετήσιο αγώνα κατά της φτώχειας, στις 14 Δεκεμβρίου. «Πάντα ήθελα να συμμετάσχω στον αγώνα κατά της φτώχειας»,  είπε ο Ντρογκμπά, οποίος ανακηρύχτηκε Πρέσβης Καλής Θελήσεως του προγράμματος του ΟΗΕ  για την ανάπτυξη το 2007.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα του αγγλικού πρωταθλήματος  μου επιτρέπει να συμμετάσχω στον Αγώνα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι στο πλευρό του Ρονάλντο και του Ζιντάν, καθώς και πολλών άλλων κορυφαίων ποδοσφαιριστών για να βοηθήσουμε τους λαούς της Αϊτής και του Πακιστάν και  να συνδράμουμε στον παγκόσμιο αγώνα κατά της φτώχειας», ισχυρίστηκε στην συνέχεια.

Το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) θα λάβει τις μισές εισπράξεις  του «αγώνα κατά της φτώχειας»  οι οποίες θα διατεθούν για  την υποστήριξη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων που επλήγησαν από το σεισμό στην Αϊτή και τις πλημμύρες στο Πακιστάν.

Τα έσοδα από τον «7ο αγώνα κατά της φτώχειας»,  που έγινε τον Ιανουάριο του 2010 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας,  χρησιμοποιήθηκαν  από το UNDP για την ενίσχυση ενός προγράμματος δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Αϊτή.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, θα διαθέσει το μερίδιό του σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η «Αργώ», η Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και μέσω της εκκλησίας στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Όπως και στους προηγούμενους αγώνες, οι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως θα κινητοποιήσουν τους «φίλους» τους  σε όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν τα «αστέρια του Ολυμπιακού» σε μια φιλική αναμέτρηση για την καταπολέμηση της φτώχειας

Ο Ελβετός διαιτητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, Μάσσιμο Μπουζάκα  θα είναι ο διαιτητής του Αγώνα. Πληροφορίες για την πώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμες στο www.olympiacos.org

Το πρόγραμμα του ΟΗΕ για την ανάπτυξη (UNDP) είναι το παγκόσμιο δίκτυο του ΟΗΕ  που βοηθά  τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν  τις αναπτυξιακές τους ανάγκες  και να οικοδομήσουν μια καλύτερη ζωή.  Έχει παρουσία σε 166 χώρες,  και εργάζεται ως ένας έμπιστος συνεργάτης των κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να τους βοηθήσει να βρουν τις δικές τους λύσεις στα  παγκόσμια και εθνικά αναπτυξιακά προβλήματα. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.undp.org/.

Κοβάσεβιτς: Έχω μεγάλη όρεξη για μπάλα!
Ο παράγοντας του Ολυμπιακού και πρώην άσος του, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που αναμένεται να δώσει το παρών στον αγώνα επισήμανε: «Έχω πολλή όρεξη να παίξω μετά από δύο χρόνια στο Καραϊσκάκη. Έχω μεγάλη όρεξη για μπάλα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει. Σημασία έχει να συγκεντρωθούν πολλά χρήματα για τον αγώνα μας ενάντια στη φτώχεια».

Φετφατζίδης: Μεγάλο το κίνητρο για εμάς!
Ο Γιάννης Φετφατζίδης από μέρους του τόνισε πως «είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Εκτός από το ποδοσφαιρικό θέαμα που θα προσφέρει το ματς αυτό θα βοηθήσει και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ένα ματς ενάντια στην φτώχεια. Για εμάς είναι ένα τεράστιο κίνητρο το να έχουμε απέναντί μας τόσο μεγάλους παίκτες. Ποδοσφαιριστές που είναι δάσκαλοι για μας».

Δηλώσεις των αθλητών
Στο Καραϊσκάκη βρέθηκε και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, όπως και ο εν ενεργεία, Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο Τόμιτς από μέρους του επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το παιχνίδι, και έχει μεγάλη αξία. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που γίνεται, και να ενισχύσει το κίνημα κατά της Παγκόσμιας φτώχειας».

Δηλώσεις έκαναν και οι βολεϊμπολίστες του Ολυμπιακού, Παύλος Κουζούνης και Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο Κουζούνης τόνισε: «Η ενέργεια του Ολυμπιακού να διοργανώσει αυτό το φιλικό είναι πολύ σημαντική και δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Εγώ από τη μεριά μου θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται». Ο Ανδρεάδης είπε πως «η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη και πρέπει όλοι να την αγκαλιάσουν».

Η Στέλλα Μουστάκη ανέφερε ότι «είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτήν τη γιορτή. Ο κόσμος θα πρέπει να γεμίσει το γήπεδο».

Σποτάκια για την προώθηση του αγώνα

Στην εκδήλωση της Δευτέρας έγιναν και σποτάκια στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη για την προώθηση του φιλανθρωπικού αγώνα της 14ης Δεκεμβρίου. Σε αυτά μετείχαν τόσο παίκτες, όσο και άλλοι αθλητές.

Πηγή: gazzetta.gr