Η ελεύθερη πτώση της Αταλάντα στη Serie A συνεχίζεται. Στο ματς που έκλεισε την 33η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, ηττήθηκε με 2-1 από τη Βερόνα στο «Gewiss Stadium». Οι «μπεργκαμάσκι», μια φορά κι έναν καιρό, φαβορί για να πάρουν εισιτήριο για το επόμενο Champions League, πλέον, βρίσκονται στην 8η θέση με 51 βαθμούς στο -5 από την τελευταία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και την οποία κατέχει η Λάτσιο. Η Βερόνα, πάλι, ανέβηκε στην 9η θέση, στο -3 από τη «Dea».

Η Αταλάντα, μετά τον αποκλεισμό της από το Europa League με αντίπαλο την Λειψία, έψαχνε ένα ματς – απάντηση, αλλά αντ’ αυτού «λύγισε» από την πίεση της… υποχρέωσης να πάρει τη νίκη. Ήταν κάκιστη και δικαίως ηττήθηκε για τρίτο σερί ματς του ιταλικού πρωταθλήματος. Συνολικά, δεν νικάει από τις 20 Μαρτίου – έκτοτε μετράει τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία.

Ο Φεντερίκο Τσεκερίνι έβαλε μπροστά στο σκορ τη Βερόνα στο 45’+2′ και έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στους φιλοξενούμενους για να διαχειριστούν την αναμέτρηση με σχετική άνεση. Ευκολότερη έγινε η δουλειά τους στο 55′ όταν ο Τόιν Κοπμάινερς άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0. Η Βερόνα, έπειτα, έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ. Η Αταλάντα μείωσε στο 82′ με τον Τζόρτζο Σκαλβίνι, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.

Έχασαν έδαφος Νάπολι και Ρόμα

Η Νάπολι έμεινε στο 1-1 με τη Ρόμα στο «Στάντιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Με την ισοπαλία «έχασαν» και οι δύο. Οι «παρτενοπέι» δεν κατάφεραν να πλησιάσουν πολύ την πρωτοπόρο Μίλαν. Με το βαθμό που πήραν συνεχίζουν στην 3η θέση, στο -2 από την Ίντερ και στο -4 από τους «ροσονέρι». Η Ρόμα, από τη μεριά της, δεν έκανε το άλμα που ήθελε για να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο στην 4άδα. Έμεινε στο -5 από τη Γιουβέντους.

Ο Λορέντσο Ινσίνιε άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 11ο λεπτό. Αυτό το γκολ έμοιαζε πως θα έλυνε τις διαφορές των δύο ομάδων σε ματς που ήταν σκληρό, με πολλά νεύρα και λάθη καθώς φάνηκε η πίεση υπό την οποία έπαιζαν.

Η Ρόμα, πάντως, βελτιώθηκε κυρίως στο β’ μέρος και έγινε πιο απειλητική, αλλά δυσκολευόταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Στέφαν Ελ Σααράουϊ ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς και επέκτεινε το αήττητο σερί των «τζαλορόσι» στα 12 σερί ματς.