Τα όσα έκαναν οι οπαδοί της Μαρσέιγ στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League με τον ΠΑΟΚ δεν πέρασαν, φυσικά, απαρατήρητα από τις γαλλικές Αρχές, με συνέπεια να μην έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους ούτε στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού απαγορεύεται να ταξιδέψουν στο Παρίσι.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται την Κυριακή στο Παρκ Ντε Πρενς και ο φόβος επεισοδίων ήταν μεγάλος. Πάντα, άλλωστε, τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι υψηλού κινδύνου, ειδικά σε μια σεζόν η οποία έχει γενικά στιγματιστεί από αρκετά επεισόδια σε γαλλικά γήπεδα.

Με αυτό ως δεδομένο, τα όσα έγιναν στο Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ σήμαναν συναγερμό στις Αρχές, με αποτέλεσμα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας να ανακοινώσει ότι από τις 00:00 το Σάββατο (16/4) και για 24 ώρες, απαγορεύεται οπαδοί της Μασσαλών να ταξιδέψουν στο Παρίσι, είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα. Δεύτερο σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι, δηλαδή, μέσα σε λίγες μέρες, αφού έχει προηγηθεί αυτό της Τούμπας, στο οποίο οι οπαδοί της Μαρσέιγ δεν μπορούν να παρευρεθούν.