Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και ένα από αυτά, ως γνωστόν, είναι και ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο. Αλλαγές που δεν αφορούν μόνο στον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις αλλά και στη δυνατότητα που έχουν παίκτες από τα πρωταθλήματα Ρωσίας και Ουκρανίας να υπογράψουν σε όποια ομάδα θέλουν ως το τέλος της σεζόν, με τη Serie A και την Premier League να μην τους δέχονται όμως.

Με τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στις δύο χώρες να παρακολουθούν έντρομοι τα όσα γίνονται, οι FIFA και UEFA αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό τους και τους δίνουν τη δυνατότητα να πάρουν μεταγραφή για άλλες ομάδες μέχρι και το τέλος της σεζόν. Λόγω αυτής της απόφασης, για παράδειγμα, η ΑΕΚ απέκτησε τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Οι ομάδες σε Ιταλία και Αγγλία, όμως, δεν μπορούν να αποκτήσουν κανέναν από Ουκρανία, Ρωσία και ο λόγος είναι ότι οι δύο Λίγκες δεν το επιτρέπουν. Τόσο η Serie A όσο και η Premier League απαγορεύουν κάτι τέτοιο και ο λόγος, όπως εξήγησαν, είναι ότι αυτές οι μεταγραφές κατά τη διάρκεια της σεζόν θα μπορούσαν να βλάψουν την ακεραιότητα των διοργανώσεων.

Η UEFA, όμως, δεν το βλέπει έτσι και σύμφωνα με τους Times είναι οργισμένη με τις ποδοσφαιρικές Αρχές σε Ιταλία και Αγγλία για αυτή την απόφασή τους.