Μπορεί η UEFA και η FIFA να έχουν αποκλείσει τις ρωσικές ομάδες, είτε μιλάμε για συλλόγους είτε για την εθνική, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν πτοεί την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας, η οποία προχωράει σε μια κίνηση-έκπληξη και θέτει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Euro είτε το 2028 είτε το 2032.

Η διορία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων λήγει σε λίγες μέρες και τα δεδομένα μέχρι στιγμής ήταν τα εξής: Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ζητήσει επισήμως τη διοργάνωση του Euro 2028 και η Ιταλία το Euro 2032. Τώρα, όμως, υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι, αφού η Ρωσία αποφάσισε να διεκδικήσει είτε τη μία είτε την άλλη διοργάνωση.

Οι πιθανότητες, βέβαια, να είναι αυτή που θα αναλάβει τη διοργάνωση ενός Euro είναι απειροελάχιστες, αν όντως υπάρχουν, αφού το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του αποκλεισμού από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Είναι, όμως, μια κίνηση που έχει ενδιαφέρον και προκαλεί αίσθηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, πλην της Ρωσίας, υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Euro 2028 κάνει και η Τουρκία.