Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει, ως γνωστόν, σε πολύ δύσκολη θέση την Τσέλσι, η οποία ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα εποχή, στην οποία δεν θα υπάρχει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος ολιγάρχης αναγκάζεται να πουλήσει τις μετοχές λόγω των κυρώσεων που του επιβλήθηκαν και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κάνει μια σύνοψη της κατάστασης, αναφέροντας τις πέντε προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Αμπράμοβιτς για την πώληση των μετοχών.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος θα πουλήσει την Τσέλσι, τα διεθνή ΜΜΕ έχουν αναφέρει διάφορα ονόματα επιχειρηματιών που φέρονται να ενδιαφέρονται. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι οι προτάσεις που έχουν γίνει στον Αμπράμοβιτς είναι συγκεκριμένες. Είναι πέντε, για την ακρίβεια, με το Reuters να τις αναφέρει.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο ένας από τους πέντε ενδιαφερόμενους είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας Μουχσίνα Μπαϊράκ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει έτοιμο ένα δισ. ευρώ σε μετρητά για να αγοράσει το κλαμπ. Ο επόμενος ενδιαφερόμενος που αναφέρει το Reuters είναι ο Νικ Κάντι, ο οποίος είναι Βρετανός, κατασκευαστής ακινήτων και οπαδός της Τσέλσι από μικρό παιδί.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς

Ο Κοέ, οι Αμερικανοί και ο Ελβετός

Από εκεί και πέρα, το Reuters αναφέρεται στον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κοέ, ο οποίος εντάχθηκε σε μια κοινοπραξία που έχει ως στόχο να αγοράσει τις μετοχές της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Συνεχίζοντας, το πρακτορείο εστιάζει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην οικογένεια Ρίκετς, η οποία έχει στην κατοχή της την ομάδα μπέιζμπολ Σικάγο Καμπς. Μαζί με τους Ρίκετς, σημειώνει το Rwuters, είναι και ο Κεν Γκρίφιν, ιδρυτής της Citadel.

Τέλος, η πέμπτη πρόταση είναι από τον Ελβετό επιχειρηματία Χάνγκιοργκ Βάις, ο οποίος έχει την οικονομική επιφάνεια για να κάνει κάτι τέτοιο.