Ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για τους Ιταλούς οπαδούς, αφού όλα δείχνουν πως εντός του Μαρτίου θα ανακοινωθεί ότι τα γήπεδα θα είναι πλέον ανοιχτά στο 100%, δεδομένης της θετικής πορείας της χώρας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήδη, άλλωστε, υπάρχει επιβεβαίωση πως το 75% στις εξέδρες θα ισχύσει σίγουρα και υπάρχουν πιέσεις για να γίνει 100%.

Η φετινή σεζόν άρχισε στη Serie A με τις ομάδες να χρησιμοποιούν το 50% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου, για να ανέβουν στη συνέχεια στο 75% και μετά να επιστρέψουν στο 50%. Γενικά στη γειτονική χώρα φαινόταν ότι δεν είχαν κάποιο ξεκάθαρο πλάνο αφού συχνά άλλαζαν τα δεδομένα και οι αποφάσεις.

Όπως έγινε, δηλαδή, και τον Ιανουάριο, όταν για τις τελευταίες δύο εβδομάδες του μήνα η απόφαση που είχε παρθεί ήταν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται μάξιμουμ 5.000 θεατές σε κάθε αγώνα. Αυτό άλλαξε ξανά με την είσοδο του Φεβρουαρίου, αφού πλέον επιτρέπεται το 50% της χωρητικότητας, με τις ομάδες και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να πιέζουν για την επιστροφή του 100%.

Πιέσεις που φαίνεται πως θα έχουν αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως εντός του Μαρτίου σίγουρα θα υπάρξει αύξηση του ποσοστού επί της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου στο 75% και υπάρχουν συζητήσεις για το 100%. Συζητήσεις που γίνονται σε θετικό κλίμα, αφού και η επιτροπή των γιατρών φαίνεται πως συμφωνεί με αυτό.