Οι δύο συνεχόμενες ήττες είχαν ως συνέπεια ο Ολυμπιακός να πέσει στην 4η θέση της βαθμολογίας της Euroleague, οπότε στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα η νίκη ήταν αυτοσκοπός. Αντί για αυτή, όμως, ήρθε η τρίτη συνεχόμενη ήττα και παράλληλα πρώτη εντός έδρας φέτος στη διοργάνωση, με 72-76, πράγμα που σημαίνει ότι το κλίμα στις τάξεις των ερυθρόλευκων θα γίνει ακόμη πιο βαρύ, με την ομάδα να ψάχνει τον καλό εαυτό της που έδειχνε μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες.

Από την αρχή του παιχνιδιού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαζε μια νευρικότητα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, με συνέπεια να μην είναι καλή σε κανέναν από τους δύο τομείς. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το 10-20 με το οποίο προηγήθηκαν οι Σέρβοι στο 7′, ελέγχοντας την κατάσταση. Κάπου εκεί, όμως, με την άμυνα να λειτουργεί καλύτερα και τον Σλούκα να μπαίνει στο παιχνίδι, οι Πειραιώτες αντέδρασαν και τελικά έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο -1 (21-22).

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα με την έναρξη της δεύτερης, αφού ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 26-22, αλλά δεν υπήρχε σταθερότητα και με τον Κάλινιτς να βγαίνει μπροστά ο Ερυθρός Αστέρας μετέτρεψε το σκορ σε 26-29 με σερί 7-0. Οι Ζαν-Σαρλ και Έισι έδωσαν λύσεις στους Πειραιώτες και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με τον Σλούκα να μειώνει σε 36-37 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας

Τα λάθη έφεραν την ήττα

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Λαρεντζάκης με καλάθι και φάουλ έβαλε τους ερυθρόλευκους μπροστά με 39-37 αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν τη μία λάθος επιλογή μετά την άλλη και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν για να ξεφύγουν με 42-50 στο 25′. Και μπορεί για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός να αντέδρασε και να μείωσε στο -2 (48-50), αλλά μπροστά δεν κατάφερε να περάσει αυτή τη φορά (52-56 στο 30′).

Αντιθέτως, συνεχίζοντας να έχει λάθος επιλογές επιθετικά, είδε τον Ερυθρό Αστέρα να πάει στο +7 (54-61) και στη συνέχεια στο +8 (57-65 στο 34′), κάνοντας όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα. Και τελικά όπως αποδείχθηκε και στα λεπτά που απέμεναν, δεν ήταν απλά δύσκολα αλλά κάτι παραπάνω, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποφύγει την τρίτη συνεχόμενη ήττα (72-76) και είναι εκτός 4άδας πλέον.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76