Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα της απόκτησης του Ζοάο Καρβάλιο για τον Ολυμπιακό, αφού υπάρχει απόλυτη συμφωνία τόσο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ όσο και με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος την Πέμπτη θα έρθει στην Ελλάδα για ιατρικές εξετάσεις, υπογραφές και ανακοινώσεις. Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει ακόμη μία λύση στη διάθεσή του για το δεύτερο μισό της σεζόν, αφού ο 24χρονος παίκτης μπορεί να βοηθήσει τόσο επιθετικά όσο και στο χώρο του κέντρου.

Ο Καρβάλιο υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018 στη Νότιγχαμ Φόρεστ, της οποίας έγινε η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών αφού κόστισε 15 εκατ. ευρώ. Τόσα είχε δώσει η αγγλική ομάδα στη Μπενφίκα για να τον αποκτήσει και τώρα, 3,5 χρόνια μετά, τον παραχωρεί στον Ολυμπιακό. Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, άλλωστε, δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολες, αφού αμφότερες οι ομάδες ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το θέμα, επομένως, δεν ήταν το αν θα υπάρξει συμφωνία με τη Φόρεστ, αλλά το αν θα έδινε τη συγκατάθεσή του ο Πέδρο Μαρτίνς. Και την έδωσε τελικά, αν και το θέμα έδειχνε να έχει παγώσει, με αποτέλεσμα ο Ζοάο Καρβάλιο να ετοιμάζεται για την άφιξή του στην Αθήνα προκειμένου να γίνει και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού.

Αυτό θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (27/1), όταν και αναμένεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ μετά την επισημοποίηση του deal αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι οικονομικές λεπτομέρειές του.