Στην Αλβανία ετοιμάζονται για τις επικείμενες εκλογές στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό, όπως δείχνει και το γεγονός ότι τοποθετήθηκε βόμβα στο σπίτι του νυν προέδρου, Αρμάντο Ντούκα. Γεγονός που έχει προκαλέσει, φυσικά, την κινητοποίηση της αστυνομίας, την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρονται στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και στον δήμαρχο των Τιράνων, Έριον Βελιάι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Μέσα της γειτονικής χώρας, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο Ντούκα και ήδη μια ανακριτική μονάδα έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Μια υπόθεση που ο αλβανικός Τύπος συνδέει με τις επικείμενες εκλογές στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Ντούκα θα είναι για 6η φορά υποψήφιος και το γεγονός ότι διοικεί τόσα χρόνια έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν και κατηγορίες εναντίον του, όπως αυτή της κακοδιαχείρισης. Κατηγορία που του αποδίδεται από τον Βελιάι, τον οποίο η ιστοσελίδα balkaninsight «εμπλέκει» στο όλο θέμα με τη βόμβα, υπό την έννοια πως αναφέρει ότι ανάμεσα στους δύο άντρες υπάρχει κόντρα και ότι φέρεται να υπάρχει συνομιλία, στην οποία ακούγεται ο Βελιάι να χρησιμοποιεί προσβλητικές αλλά και απειλητικές φράσεις για τον Ντούκα.