Απομένουν ακόμη δέκα μήνες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ (21/11-18/12), αλλά το ενδιαφέρον των Αργεντινών για να βρεθούν στις εξέδρες είναι τεράστιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της FIFA, από την Αργεντινή έχει λάβει τις περισσότερες αιτήσεις για εισιτήρια μετά από τη διοργανώτρια.

Το Μεξικό, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αγγλία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία και η Γαλλία συμπληρώνουν το top 10, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η «αλμπισελέστε» επί του παρόντος είναι η εθνική ομάδα με το μεγαλύτερο αήττητο σερί στον κόσμο (27 ματς) και μετά από την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, θα πάει στο Κατάρ ελπίζοντας να διεκδικήσει το τρόπαιο. Επιπλέον, αυτό θα είναι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – το τελευταίο Μουντιάλ όπου θα παίξει ο Λιονέλ Μέσι.

Όλα αυτά συμβάλουν για το αυξημένο ενδιαφέρον για ένα «μαγικό χαρτάκι» παρόλο που στη χώρα η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη. Διατίθενται συνολικά τρία πακέτα: Ένα για τη φάση των ομίλων με τις τιμές να κυμαίνονται από 227 μέχρι 1.543 δολάρια. Ένα για τη φάση των ομίλων συν τους «16» που διατίθεται από 332 μέχρι 1.770 δολάρια κι ένα τελευταίο που περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια και οι τιμές κυμαίνονται από 1.616 μέχρι 4.314 δολάρια.

Με δεδομένο πως οι Αργεντινοί μπορούν να αποκτήσουν εισιτήρια για το εξωτερικό πληρώνοντας μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, ετοιμάζονται να… χρεωθούν προκειμένου να δουν την εθνική τους ομάδα στο Μουντιάλ 2022.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία το 40% των Αργεντινών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ οι μισθοί έχουν χάσει αγοραστική ικανότητα σε μια οικονομία τον πληθωρισμό στα ύψη.

Τεράστια η ζήτηση

Όπως ανακοίνωσε η FIFA τις πρώτες 24 ώρες από την έναρξη της διαδικτυακής πώλησης κρατήθηκαν πάνω από 1.200.000 εισιτήρια. Περισσότερα από 140.000 εισιτήρια έχουν ζητηθεί για τον τελικό και πάνω από 80.000 για τον εναρκτήριο αγώνα. Μάλιστα, η ζήτηση έχει ξεπεράσει εκείνη για τα εισιτήρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία, όταν ο κόσμος δεν ζούσε στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πρώτη περίοδος πώλησης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της FIFA, ολοκληρώνεται το μεσημέρι στις 8 Φεβρουαρίου 2022, ενώ οι φίλαθλοι θα μάθουν σχετικά με τις αιτήσεις τους έως την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.