Ενοχλημένος από τις δηλώσεις του ισχυρού άντρα της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, νομικός σύμβουλος των «πρασίνων», χαρακτήρισε προσβλητικές τις δηλώσεις και ότι θα αναμένει τις νομικές κινήσεις του στην Ελλάδα, προκειμένου να απαντήσει θεσμικά αναλόγως.

Νωρίτερα, ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λειτούργησε πέρα από τους κανονισμούς. Ο Παναθηναϊκός δεν φταίει για το τι κάνει ένας άνθρωπος. Έχει τη δύναμη και την εξουσία για να το κάνει. Δεν μπορούμε λοιπόν, να τιμωρήσουμε χιλιάδες φιλάθλους για έναν άνθρωπο. Η νομική διαδικασία κατά του Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει»,

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Η οικογένεια Γιαννακόπουλου εδώ και χρόνια είναι οι αιμοδότες του ελληνικού και εμμέσως του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Οι δηλώσεις του Μπερτομέου κατά του Δημητρίου Γιαννακόπουλου είναι προσβλητικές και περιμένουμε τις νομικές κινήσεις των δικηγόρων του στην Ελλάδα και θ’ απαντήσουμε θεσμικά αναλόγως. Οι ραγιάδες τελείωσαν στην Ελλάδα, εδώ και αιώνες, οι εφιάλτες δυστυχώς υπάρχουν».