Τις τελευταίες εβδομάδες με τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία να έχουν αυξηθεί κατά πολύ, το ποδόσφαιρο βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης για τον εμβολιασμό. Αφενός εξαιτίας της μετάδοσης της νόσου στο εσωτερικό της Μπάγερν Μονάχου και αφετέρου γιατί αποφασίστηκε να μειωθεί η παρουσία των θεατών στις εξέδρες ή και να κλείσουν εντελώς ορισμένα γήπεδα.

Μάλιστα, πολλοί πολιτικοί θέλησαν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους ποδοσφαιριστές «επειδή αποτελούν πρότυπα για τα μικρά παιδιά και πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα». Βέβαια, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί με δεδομένο πως δεν ισχύει για όλους τους ιδιωτικούς υπάλληλους και οι ποδοσφαιριστές στην Bundesliga είναι ακριβώς αυτό.

Σε συνέντευξη του στη «Mallorca Zeitung», ο αθλητικός διευθυντής της Μάιντς, Κρίστιαν Χάιντελ, υποστήριξε πως αν ήταν στο χέρι του ο εμβολιασμός θα ήταν υποχρεωτικός για όλους, αλλά το αίτημα ορισμένων πολιτικών ήταν παράλογο από τη στιγμή που δεν υποχρεώνουν επαγγελματίες άλλων κλάδων να εμβολιαστούν. Παράλληλα, αποκάλυψε πως η διοίκηση του κλαμπ της Bundesliga αποφάσισε πως από εδώ και πέρα κάθε νέο μεταγραφικό απόκτημα θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί, αλλιώς το deal δεν θα προχωράει.

«Το κλαμπ πήρε αυτή την απόφαση. Να μην υπάρχουν άλλοι μη εμβολιασμένοι παίκτες στην ομάδα στο μέλλον. Οπότε θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε. Η αλήθεια είναι πως από το περασμένο καλοκαίρι και έπειτα η σύνταξη των συμβολαίων μεταξύ μιας ομάδας κι ενός παίκτη έχει αλλάξει και υπολογίζεται η πανδημία του κορονοϊού. Με το μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου να πλησιάζει είναι πιθανό οι λεγόμενες «κορονο-ρήτρες» όπως χαρακτηρίζονται στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου να αυξηθούν.

Η Μάιντς είναι μια από τις λίγες ομάδες στη Γερμανία όπου έχει εμβολιαστεί το 100% των ποδοσφαιριστών της. «Δεν είναι κάποιο κατόρθωμα. Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές απομένουν στην Bundesliga που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη», είπε.