Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «εκτόξευσε» τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη με 123-114 επί των Χιούστον Ρόκετς εκτός έδρας στο «Toyota Center». Οι πρωταθλητές του NBA άφησαν πίσω τους την ήττα από τους Μαϊάμι Χιτ και χάρη στους 41 πόντους που πέτυχε ο Έλληνας σούπερ σταρ έφτασαν στο 17-10 στη σεζόν.

Τα «ελάφια» χρειάστηκαν από τον Αντετοκούνμπο να κάνει τέτοια εμφάνιση για να σταματήσουν μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της λίγκας. Οι Χιούστον Ρόκετς παρατάχθηκαν αναζητώντας την 8η συνεχόμενη νίκη τους και στα… μισά του δρόμου τους ματς έμοιαζε πως θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Πήγαν με προβάδισμα επτά πόντων στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ωστόσο, οι Μπακς βγήκαν διαφορετικοί στο δεύτερο μέρος. Πρώτα ισορρόπησαν το ματς και στην 4η περίοδο με τον Αντετοκούνμπο να βάζει 15 πόντους επιβλήθηκαν. Οι Μιλγουόκι Μπακς σε όλο το παιχνίδι δεν μπορούσαν να περιορίσουν το σουτ των Ρόκετς από την περιφέρεια (46% ευστοχία από το τρίποντο), αλλά τα κατάφεραν στο τέλος κι έτσι διαμορφώθηκε το επί μέρους σκορ 33-19.

Ο Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα. Σε 37 λεπτά συμμετοχής είχε 15/19 σουτ εντός πεδίας (1/3 τρίποντα) και 10-14 ελεύθερες βολές. Μάζεψε 17 ριμπάουντ, είχε πέντε ασίστ (οι δύο στο τελευταίο 12λεπτο), τρία κλεψίματα και δύο μπλοκ. Για 5η φορά στην καριέρα του είχε ματς με τουλάχιστον 40 πόντους, δέκα ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Πλέον, έχει και τα περισσότερα μπλοκ στην ιστορία των Μπακς.

Μπορεί δε να φάνηκε πως τα έκανε όλα μόνος του, αλλά είχε και συμπαράσταση. Ο Κρις Μίντλετον (5/11 τρίποντα) κι ο Μπόμπι Πόρτις (7/15 εντός πεδιάς) σημείωσαν από 21 πόντους έκαστος, ενώ 16 και 12 πρόσθεσαν στον λογαριασμό της ομάδας του Μάικ Μπούντενχολζερ, ο Πατ Κόνατον (4/5 τρίποντα) κι ο Τζρου Χόλιντεϊ (είχε κι επτά ασίστ), αντίστοιχα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Οι Μιλγουόκι Μπακς από το Χιούστον θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη καθώς παίζουν με τους Νικς στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» την Κυριακή (12/12, 19:00). Έπειτα, ακολουθεί ματς με τους Μπόστον Σέλτικ, πάλι εκτός έδρας (14/12, 02:30).