Μια πετυχημένη… συνταγή δεν την αλλάζεις! Με εκείνη έφτασε μέχρι εδώ, και πράττοντας λογικά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θέλησε να την αλλάξει. Η Μονακό έδωσε χώρο στη Γιουβέντους από την πρώτη στιγμή του αγώνα και περίμενε τους ιταλούς στο μισό γήπεδο.

Μπορεί η επιλογή αυτή να μην απέδωσε… καρπούς όπως και στο ματς με την Άρσεναλ αλλά και πάλι οι μονεγάσκοι έφτασαν κοντά γκολ.

Άφησαν πίσω τα πρώτα δύσκολα λεπτά πίεσης των παικτών της Γιουβέντους, με αποκορύφωμα ένα ξαφνικό σουτ του Τέβες, το οποίο «έβγαλε» ο Σούμπασιτς και δύο φορές υποχρέωσε τους οπαδούς της «Μεγάλης Κυρίας» να καρδιοχτυπήσουν…

Στο 9ο λεπτό ο Κουρζάβα έκανε το μακρινό σουτ, με τον Μπουφόν να βλέπει τη μπάλα περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο αρχηγός της Γιουβέντους υποχρεώθηκε σε εξαιρετική απόκρουση. Ο Μαρσιάλ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε την πάσα στον Καράσκο στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής. Το πλασέ που έκανε όμως δεν ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να νικήσει τον Μπουφόν, ο οποίος διατήρησε το 0-0.

Οι παίκτες της Γιουβέντους έγιναν περισσότερο προσεκτικοί στην κυκλοφορία της μπάλας. Αποτέλεσμα αυτού; Οι παίκτες της Μονακό να μην μπορούν να βρουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια καλή αντεπίθεση.

Από την άλλη πλευρά όμως και οι ποδοσφαιριστές του Αλέγκρι συνέχιζαν να μην βρίσκουν τρόπο να φτάσουν τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Μονακό. Δοκίμασαν αρκετά μακρινά σουτ αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν επικίνδυνο.

Όλα αυτά μέχρι το 44ο λεπτό. Ο Τέβες έβγαλε εξαιρετικά την μπάλα στον Βιντάλ. Εκείνος από… λίγο πλάγια θέση μέσα στην περιοχή όμως δεν πλάσαρε σωστά.

Η Μονακό ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτό. Στο 54ο λεπτό ο Σίλβα, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Ντιράρ, δέχθηκε την μπάλα εξαιρετικά από τον Μαρσιάλ στη μεγάλη περιοχή της Γιουβέντους. Εκείνος έκανε το δυνατό σουτ στη κλειστή γωνία, αλλά ο Μπουφόν έδιωξε με μεγάλη δυσκολία.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ. Ο Καρβάλιο μπερδεύτηκε και βρήκε τα πόδια του Μοράτα τον οποίο ανέτρεψε στην περιοχή. Ο Βιντάλ στο 57ο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς.

Οι παίκτες του Αλέγκρι έχοντας το προβάδισμα έριξαν τον ρυθμό. Ο Ζαρντίμ το διαπίστωσε και αντέδρασε περνώντας τον Μπερμπάτοφ στον αγωνιστικό χώρο στο 71ο λεπτό. Ο Βούλγαρος είχε μια κεφαλιά στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αλλά μέχρι εκεί… Η Γιουβέντους διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα που είχε μέχρι το τέλος φτάνοντας στη νίκη…

Στο 0-0 Ατλέτικο και Ρεάλ

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, τα είχε όλα «κόντρα» – παράδοση (0-2-4 φέτος) και έδρα – όμως η Ρεάλ όχι μόνο στάθηκε όρθια στο «Καλντερόν» αλλά έχασε και μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει την Ατλέτικο, 0-0.

Παράσταση για έναν ρόλο της «βασίλισσας» στο πρώτο ημίχρονο. Οι «μερέχνες» έκλεισαν στο μισό γήπεδο την ομάδα του Σιμεόνε, με τον Όμπλακ να την κρατάει όρθια. Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο στο δεύτερο 45λεπτο, με τα νεύρα να κυριαρχούν. Στο φινάλε οι «ροχιμπλάνκος» πίεσαν όμως δεν κατάφεραν να πάρουν το ματς.

Χάνουν τον επαναληπτικό στο «Μπερναμπέου» οι Μαρτσέλο και Σουάρεθ, λόγω καρτών. Δεν είδει εκατέρωθεν χτυπήματα εκτός φάσης στο 63′ ο διαιτητής, ανάμεσα σε Μάντζουκιτς και Καρβαχάλ, που έπρεπε να αποβληθούν.
Το ματς:

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Ρεάλ στο ματς. Η «βασίλισσα» όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από την φοβερή ατμόσφαιρα του «Βιθέντε Καλντερόν», αλλά έφτασε και μια ανάσα να το… παγώσει μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Μπέιλ να αστοχεί σε τετ-α-τετ. Η Ατλέτικο έδειχνε μουδιασμένη, την στιγμή που οι «μερένχες» ήλεγχαν απόλυτα την κατάσταση και έψαχναν το γκολ από τα πρώτα λεπτά, κυρίως με επιθέσεις από την δεξιά πλευρά.

Η ομάδα του Σιμεόνε αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Όμπλακ, που είχε αρκετή δουλειά καθώς οι «μερένχες» απείλησαν αρκετές φορές με πολύ επικίνδυνα σουτ έξω από την περιοχή. Η Ρεάλ, με εξαίρεση ένα σουτ του Γκριεζμάν στο 37’, δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους και νιώθει αδικημένη από το 0-0, που διατηρήθηκε έπειτα και από το τελευταίο σφύριγμα του Μάζιτς για το πρώτο 45λεπτο.

Γεμάτο ένταση το δεύτερο ημίχρονο από τα πρώτα λεπτά. Ο Μάντζουκιτς νευρίασε –έπειτα από μια μονομαχία με τον Σέρχιο Ράμος -, όπου ζητάει πέναλτι και από εκεί και πέρα κυριάρχησαν τα νεύρα. Μάλιστα ο Κροάτης θα έπρεπε να είχε αποβληθεί μαζί με τον Καρβαχάλ στο 63’ καθώς αντάλλαξαν χτυπήματα εκτός φάσης. Στα… αγωνιστικά η Ρεάλ εμφανίστηκε πιο προσεκτική, όμως η Ατλέτικο παρότι κέρδισε μέτρα στο γήπεδο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Στα τελευταία λεπτά η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Αντσελότι δεν θέλησε να ρισκάρει καθόλου και βγήκε για πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά. Για πρώτη φορά στο ματς το «Καλντερόν» έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, που πίεσαν τον Κασίγιας και τους αμυντικούς του, που όμως δεν έκαναν το λάθος και κράτησαν μέχρι τέλους το πλεονέκτημα ενόψει επαναληπτικού.

Πηγή: sport-fm.gr