Η 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League άρχισε με τα παιχνίδια του 1ου ομίλου, όπου τα πάντα είχαν κριθεί σε ό,τι αφορά τις πρώτες δύο θέσεις, οι οποίες πήγαν σε Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν. Απέμενε, επομένως, να ξεκαθαρίσει η 3η, η οποία δίνει εισιτήριο για το Europa League και η οποία πήγε τελικά στη Λειψία, η οποία νίκησε τους αδιάφορους Άγγλους με 2-1, την ίδια ώρα που η Μπριζ έχανε με 4-1 από τους Γάλλους.

Στη Γερμανία η Λειψία άνοιξε το σκορ στο 24′ με τον Σομποσλάι και στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει το σκορ, μέχρι που έβαλε και δεύτερο γκολ στο 71′ με τον Σίλβα. Η Σίτι, βέβαια, αντέδρασε άμεσα και μείωσε σε 2-1 στο 76′ με τον Μαχρέζ, αλλά ως εκεί… Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έμεινε και με 10 παίκτες στο 82′ λόγω αποβολής του Γουόκερ και με δεδομένο και το γεγονός ότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, δεν απέφυγε την ήττα.

Την ίδια ώρα, στο Παρίσι ο ορεξάτος Μπαπέ σκόραρε στο 2′ και στο 7′ για το γρήγορο 2-0 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μπριζ, ενώ στο 38′ έγραψε και ασίστ στη στατιστική του, για το 3-0 του Μέσι. Οι Βέλγοι, οι οποίοι τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου, πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 68′ με τον Ριτς, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 με εκτέλεση πέναλτι του Μέσι στο 76′.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ 4-1
Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μάντσεστερ Σίτι 12
  2. Παρί Σεν Ζερμέν 11
  3. Λειψία 7
  4. Μπριζ 4