Ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση φαινόταν εδώ και καιρό και η εντός έδρας ήττα από τον Άρη, στο τοπικό ντέρμπι πριν λίγες μέρες, έκανε ακόμη πιο βαρύ το κλίμα. Λογικό ήταν, επομένως, να περιμένει κανείς ότι θα έβγαζε αντίδραση κόντρα στην ΑΕΛ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά τελικά ήταν μια ανάσα από το να γνωρίσει νέα ήττα και χρειάστηκε η πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 95′ για να αποσπάσει ισοπαλία και να έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς.

Ο δικέφαλος του βορρά μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να πάρει τη μπάλα, να κάνει το παιχνίδι του, να σκοράρει και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση. Και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, όντως, ήταν αυτοί που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι. Το γεγονός, άλλωστε, ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το ποσοστό κατοχής ήταν… 25% – 75%, τα λέει όλα για την εικόνα του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς μπροστά, η ΑΕΛ ήταν συνεχώς πίσω και το 0-0 δεν άλλαζε, αφού οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν πάρα πολύ να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Και όταν τελικά τα κατάφεραν, στο 37′, με τον Άκπομ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, την είδαν να χάνεται αφού ο Θεολόγου πρόλαβε να βρει τη μπάλα και να της αλλάξει πορεία.

Μοιραίος ο Άκπομ, «τιμωρός» Ταχάρ, λυτρωτής Κούρτιτς

Ο ίδιος παίκτης, ο Άκπομ δηλαδή, ήταν αυτός που είχε και την άλλη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, στο 55′, αλλά πολύ καλή θέση αστόχησε και η… τιμωρία ήρθε, τελικά, στο 64′, όταν ο Παπαγεωργίου με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ταχάρ και αυτός από κοντά έκανε το 1-0!

Μια εξέλιξη που σόκαρε τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και να βγουν μπροστά για την ισοφάριση. Αυτή που θα μπορούσαν να πετύχουν, δηλαδή, στο 78′ αλλά ο Σφιντέρσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Σουλούκου, μετά τη σέντρα του Τέιλορ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε 1-0 και η ρεβάνς θα ήταν δύσκολη, ήρθε στο 95′ η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς για το 1-1, το οποίο δίνει στον ΠΑΟΚ τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8».

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης, Θεολόγου, Μαϊδάνος, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73′ Ηλιάδης), Γιάκος (62′ Συμελίδης), Μαυριάς (62′ Κ. Παπαγεωργίου), Γλυνός (82′ Μπαντιμπαγκά), Κούστα (62′ Ακούνια).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης (63′ Κούρτιτς), Ίνγκασον, Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι (63′ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (75′ Μπίσεσβαρ), Μουργκ (63′ Ζίβκοβιτς), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι, Άκπομ (83′ Κούτσιας).