Η απόδοση του Λιονέλ Μέσι στην ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν καθόλου καλή και το γεγονός ότι αυτό συνέβη για ακόμη μία φορά και σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι, σημαίνει ότι αρχίζει σιγά-σιγά και η κριτική. Γεγονός που αποδεικνύεται και από όσα είπε ο παλαίμαχος Ολλανδός Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο Αργεντίνος… περπατούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Η μεταγραφή του Μέσι στην Παρί πριν λίγους μήνες είχε ως αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν τους Γάλλους σαν ανίκητους, αλλά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν είναι έτσι. Οι Παριζιάνοι ηττήθηκαν από τη Σίτι στο Μάντσεστερ και έχασαν την 1η θέση του ομίλου στο Champions League, με τον διεθνή Τύπο να αναφέρεται στην κακή απόδοση του Αργεντίνου.

Ο Λιονέλ Μέσι

«Περπατάει μέσα στον αγώνα»

Εκεί αναφέρθηκε λοιπόν και ο Φαν Ντερ Φάαρτ, πρώην παίκτης των Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, λέγοντας πως ο Μέσι θα πρέπει να ντρέπεται επειδή βαριέται να δουλέψει και προτιμάει να περπατάει στον αγωνιστικό χώρο.

«Περπατάει, κάνει βόλτες μέσα στο παιχνίδι και σκέφτομαι: «Δεν ντρέπεσαι;». Αρχίζω να θυμώνω με τον Μέσι και είναι κρίμα γιατί τέτοιος παίκτης δεν θα ξαναγεννηθεί ποτέ. Αυτό ξεκίνησε με τον Ρόναλντ Κούμαν. Ήταν στην πραγματικότητα μια άρνηση να δουλέψει και αυτό δεν είναι σωστό για έναν παίκτη όπως ο Μέσι. Είναι θέμα θέλησης. Ή το θέλεις ή όχι. Αν δεν σκοράρει ή δεν μοιράσει ασίστ τότε έχει κάνει ένα κακό παιχνίδι. Με τον Νεϊμάρ είναι διαφορετικά, φαίνεται περισσότερο στο γήπεδο, όπως επίσης και ο Μπαπέ», ήταν τα λόγια του Ολλανδού.