Το δεύτερο πιάτο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League έγινε το βράδυ της Τετάρτης και δύο ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν. Πρώτον, η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο… αραβικό ντέρμπι, με αποτέλεσμα να πάρει και την 1η θέση του ομίλου. Δεύτερον, το εκτός έδρας 1-0 της Μίλαν επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ιταλοί ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στους 16».

Στο Μάντσεστερ αναμετρήθηκαν οι δύο πιο ακριβές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή, με την Παρί να «χτυπάει» πρώτη και να ανοίγει το σκορ στο 50′ με τον Μπαπέ. Η Σίτι, όμως, ήταν συνολικά ανώτερη, έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και με γκολ των Στέρλινγκ (63′) και Γκαμπριέλ Ζεσούς (77′) έκανε την ανατροπή και εξασφάλισε την 1η θέση του ομίλου, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Η Μίλαν, από την πλευρά της, δεν εξασφάλισε την πρόκριση αλλά το δικαίωμα να ελπίζει σε αυτή. Κόντρα στην Ατλέτικο στη Μαδρίτη όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε χωρίς γκολ, αλλά στο 87′ ο Μεσίας με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κεσί έκανε το 0-1! Έτσι, οι Μιλανέζοι είναι πλέον ισόβαθμοι με τους Μαδριλένους και στο -1 από την Πόρτο, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει η νίκη της Σπόρτινγκ με 3-1 επί της Ντόρτμουντ στη Λισαβόνα, αφού με αυτό το αποτέλεσμα προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους «16» του Champions League, αφήνοντας έξω τους Γερμανούς, οι οποίοι κατέρρευσαν από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Χάαλαντ πριν κάποιες εβδομάδες.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπριζ – Λειψία 0-5
Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μάντσεστερ Σίτι 12
  2. Παρί Σεν Ζερμέν 8
  3. Λειψία 4
  4. Μπριζ 4

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μίλαν 0-1
Λίβερπουλ – Πόρτο 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Λίβερπουλ 15
  2. Πόρτο 5
  3. Ατλέτικο Μ. 4
  4. Μίλαν 4

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπεσίκτας – Άγιαξ 1-2
Σπόρτινγκ Λισ. – Ντόρτμουντ 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Άγιαξ 15
  2. Σπόρτινγκ Λισ. 9
  3. Ντόρτμουντ 6
  4. Μπεσίκτας 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ιντερ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0
Σέριφ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 12
  2. Ίντερ 10
  3. Σέριφ 6
  4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1