Από την αρχή της φετινής σεζόν στη Γαλλία έχουν μεγάλο πρόβλημα με τους οπαδούς αφού έχουν γίνει διάφορα άσχημα σκηνικά και η συνέχεια δόθηκε τώρα στον αγώνα Λυών – Μαρσέιγ, όπου μπουκάλι που πέταξε οπαδός των γηπεδούχων χτύπησε στο κεφάλι παίκτη των φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα τον Ντιμίτρι Παγιέ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι και να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στις 23 Αυγούστου, στο Νις – Μαρσέιγ, οπαδοί των γηπεδούχων είχαν κάνει ντου στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Λίγες εβδομάδες μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου, η κατάσταση είχε ξεφύγει στο Λανς – Λιλ, όπου είχαμε ξανά εισβολή οπαδών και επεισόδια. Τότε μάλιστα, μέσα στον χαμό που γινόταν, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη οπαδού που… αυνανιζόταν στην εξέδρα.

Οι άνθρωποι της Ligue 1, λοιπόν, ήλπιζαν πως η κατάσταση σιγά-σιγά θα έστρωνε αλλά αυτό δεν συμβαίνει όπως αποδείχθηκε τώρα (21/11) στο Λυών – Μαρσέιγ, όπου -όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο- κάποιος πέταξε από την εξέδρα ένα μπουκάλι και πέτυχε στο κεφάλι τον Παγιέ, με συνέπεια να υπάρξει άμεσα διακοπή του παιχνιδιού.