Μόλις δύο βαθμοί χώριζαν τις δύο ομάδες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οπότε λογικό ήταν να θεωρούνται πιθανά όλα τα αποτελέσματα. Για να έρθει τελικά ένα… απίθανο! Ο εκπληκτικός ΠΑΣ Γιάννινα με σκόρερ τους Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου, Περέα, Εραμούσπε (πεν.) και Μέντες έριξε 5άρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, τον άφησε στο -5, μπήκε στη 5άδα της Super League 1 και γενικά πήρε μια νίκη που θα μείνει στην ιστορία! Όσο για τους Θεσσαλονικείς, μάλλον κατάλαβαν ότι η συνέχεια δεν θα είναι καθόλου εύκολη για αυτούς, με όλα τα προβλήματα που έχουν φέτος.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους φιλοξενούμενους και χειρότερο για τους γηπεδούχους, αφού στο 5′ ο Σνάιντερ με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 0-1. Γκολ που έδωσε ψυχολογία στους Γιαννιώτες και έβαλε πίεση στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, ο ΠΑΣ ήταν απολύτως αποτελεσματικός, αφού στο 35′ ο Μιλιντσεάνου βγήκε απέναντι από τον Κουέστα και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, γράφοντας το 0-2! Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού στο 38′ ο Ιτούρμπε με σουτ εντός περιοχής αστόχησε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει και να ξαναβάλει στο παιχνίδι τους κίτρινους.

Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν

Η νίκη έγινε θρίαμβος

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Άκης Μάντζιος έβγαλε Ιτούρμπε και Σάκιτς για να βάλει Μαντσίνι και Σάσα, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι δεν υπήρχε γυρισμός στο παιχνίδι… Στο 54′ ο Περέα με εκπληκτικό σκάψιμο της μπάλας «κρέμασε» τον Κουέστα για το 0-3 και από εκεί και πέρα εμφανίστηκαν τα νεύρα.

Από τους γηπεδούχους, όπως είναι λογικό, κυρίως, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν τη δουλειά τους και να δίνουν διαστάσεις ιστορικού θριάμβου στη νίκη τους, αφού 71′ πήραν πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Εντιαγιέ και ο Εραμούσπε εκτέλεσε και ευστόχησε γράφοντας το 0-4!

Σκορ που δεν ήταν το τελικό πάντως, αφού στο 85′ ο Μέντες με σουτ εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 0-5, το οποίο θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια και στις δύο ομάδες!

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς (46′ Σάσα), Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο (58′ Μάνος), Εντιαγιέ (82′ Ματίγια), Γκαρσία, Ιτούρμπε (46′ Μαντσίνι), Γκάμα, Καμαρά (82′ Λόπεθ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (83′ Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος (83′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (83′ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου (63′ Μέντες), Περέα.