Οι απουσίες του Ολυμπιακού, και κυρίως αυτή του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη, αποδείχθηκαν μοιραίες στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα, με τη Λαμποράλ Κούτσα να παίρνει τη νίκη με 74-73 και να βάζει σε μπελάδες τους Πειραιώτες, όσον αφορά στο πλασάρισμά τους εν όψει των προημιτελικών της Ευρωλίγκας.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο στο μεγαλύτερο μέρος του, με τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων να μην ξεπερνά σε κανένα σημείο του αγώνα τους 7 πόντους. Στην τελευταία περίοδο οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά, και με ένα σερί 10-1 μετέτρεψαν το εις βάρος τους 53-58 σε υπέρ τους 63-59. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ, όμως οι κακές επιθετικές επιλογές τους κόστισαν, ενώ μοιραίες αποδείχθηκαν και οι δύο χαμένες βολές του Πρίντεζη 41 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τη Λαμποράλ να παίρνει στο τέλος τη νίκη.

Για τον Ολυμπιακό, σε καλή μέρα ήταν ο Πρίντεζης, που τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Χάντερ. Για τους γηπεδούχους, πολύ καλός ήταν στην τελευταία περίοδο ο Τζέιμς, με 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν Κοζέρ και Μπέρτανς.

Πλέον, ο στόχος της κατάκτησης μίας από τις δύο πρώτες θέσεις δείχνει να απομακρύνεται για τον Ολυμπιακό, καθώς ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε έφτασαν τις 9 νίκες, έναντι 8 του Ολυμπιακού, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης του Top-16. Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτες θέσεις δίνουν το πλεονέκτημα της έδρας στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Έτσι, η νίκη είναι μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους» στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές, την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.