Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνωρίζει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει μετά από την ήττα του με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στην πρεμιέρα του τουρνουά ATP Finals. Ωστόσο, αντιλαμβάνεται πως τα περιθώρια έχουν στενέψει και προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση του θεσμού θα πρέπει να νικήσει τον Κάσπερ Ρουντ στην αναμέτρησή τους την Τετάρτη (17/11) στο δεύτερο ματς του γκρουπ όπου συμμετέχει. Θα κλείσει την προσπάθειά του στη φάση των ομίλων κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Θα πρέπει να παίξω καλύτερο τένις την επόμενη φορά», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου στην «Pala Alpitour» του Τορίνο στην Ιταλία, όπου διεξάγεται το τουρνουά τένις με την παρουσία των κορυφαίων παικτών της χρονιάς.

Συνέχισε λέγοντας πως η εμπειρία του αποτελεί ένα «όπλο» που μπορεί να κάνει τη διαφορά υπέρ του σ’ ένα θεσμό ο οποίος δεν δεν διεξάγεται με τους ίδιους κανόνες με τα υπόλοιπα μεγάλα τουρνουά της σεζόν. «Γνωρίζω πως λειτουργεί το φορμάτ και ποια είναι η λογική της διοργάνωσης. Είμαι αρκετά έμπειρος πια έχοντας λάβει μέρος τρεις φορές σ’ αυτό το θεσμό», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η αίσθηση του να παίζεις σ’ αυτό το τουρνουά ποτέ δεν παλιώνει, ποτέ δεν το συνηθίζεις και είμαι πάντοτε ενθουσιασμένος όπως ήμουν και την πρώτη φορά».

Αναλύοντας το πως μπορεί να αποδειχθεί ένα πλεονέκτημα η μεγαλύτερη εμπειρία του σε σύγκριση με άλλους παίκτες, υποστήριξε: «Είναι ένα φορμάτ με το οποίο οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι εξοικειωμένοι γιατί δεν συμμετέχουν πολύ συχνά, με τους κανόνες που είναι σε στιλ πρωταθλήματος και με τον αριθμό των σετ που κερδίζεις και χάνεις να παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Μου αρέσει γιατί μου δίνει ευκαιρίες να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος».