Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε με ήττα τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά ATP Finals. Ο Έλληνας σταρ έχασε με 2-0 (6-4, 6-4) από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στην πρεμιέρα του στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης στο «Pala Alpitour» του Τορίνο στην Ιταλία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε μάλλον σε κακό βράδυ. Πολλά τα αβίαστα λάθη του και δυσκολεύτηκε και στο σερβίς του κιόλας. Με λίγα λόγια δεν ήταν ο εαυτός του, ενώ παραμένουν οι αμφιβολίες για το κατά πόσο βρίσκεται στο 100% μετά από τον τραυματισμό του που υπέστη στο Paris Masters.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ, στο μεταξύ, εκμεταλλεύτηκε το δικό του σερβίς και ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Σε κανένα σημείο του ματς δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά να μπει στη διεκδίκηση του ματς. Οι επιστροφές του ήταν εξαιρετικές και έδειχνε να… πετάει στην πίστα. Αν μη τι άλλο, πάντως, το θέαμα διασκέδασε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός σταρ της Μίλαν βρέθηκε στις εξέδρες και παρακολούθησε το παιχνίδι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε καλά στο ματς, αλλά σταδιακά άρχισε να χάνει τα ηνία. Αφότου ο Αντρέι Ρούμπλεφ έκανε το 4-2 στη διάρκεια του πρώτου σετ, η τύχη του παιχνιδιού μάλλον είχε… σφραγιστεί. Το δεύτερο σετ είχε παρόμοια εξέλιξη. Ο Ρούμπλεφ κυριάρχησε στο πρώτο σερβίς και στις επιστροφές, ενώ δεν πρόσφερε «δωρεάν» πόντους στον Τσιτσιπά από αβίαστα λάθη. Παρόλο που ο «Στεφ» το πάλεψε μειώνοντας σε 5-4, τελικά έχασε.

Την Τετάρτη (17/11) ο Έλληνας κορυφαίος τενίστας θα αναμετρηθεί με τον Κάσπερ Ρουντ για τη δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ. Ο Νορβηγός ηττήθηκε κι εκείνος στην πρεμιέρα του με 2-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ανάγκη τη νίκη προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση του τουρνουά ATP Finals.