Ο ΠΑΟΚ έχει… τελικό απόψε στην Τούμπα. Υποδέχεται την Κοπεγχάγη και με νίκη θα έχει κάνει το πιο καθοριστικό βήμα για να «κλειδώσει» την πρωτιά στον όμιλο, που δίνει απ’ ευθείας πρόκριση στους «16» του Europa Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να απέφυγε να βάλει την ταμπέλα του «τελικού» στην αποψινή (22:00 – COSMOTE SPORT 2HD) αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη, ωστόσο επανέλαβε τη μεγάλη του θέληση για πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «16» του Europa Conference League. «Θέλω σαν τρελός να προχωρήσουμε στη διοργάνωση», υποστήριξε χτες ο Ρουμάνος τεχνικός κι ο πιο σύντομος δρόμος για να βρεθεί στην επόμενη φάση είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

O «Δικέφαλος» με δύο νίκες, μία ισοπαλία στις τρεις αγωνιστικές και 7 βαθμούς έχει πάρει «κεφάλι» στον όμιλο, ξέρει ότι με μια δεύτερη νίκη κόντρα στους Δανούς σήμερα το βράδυ στη γεμάτη Τούμπα θα σφιχταγκαλιάσει την πρώτη θέση. Πάντως, ακόμη κι αν δεν έρθει η νίκη, όπως εξήγησε ο προπονητής του, «υπάρχει το περιθώριο να το κάνουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια, οπότε δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τον αγώνα κόντρα στη Ριέκα όπου κρινόταν η πρόκριση».

Ο 52χρονος τεχνικός βάζει ψηλά την Ευρώπη, δεν αδιαφορεί όπως παλιά, γιατί γνωρίζει σε περίπτωση που «βρεθούμε στους 16 με μια καλή κλήρωση μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του στην συνέντευξη Τύπου. «Εύχομαι να έχουμε αγώνες κάθε τρεις μέρες μέχρι τον Μάιο, αυτό θα σημαίνει ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη των στόχων μας», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στάθηκε στην παρουσία του κόσμου και την επιστροφή του στη Θύρα 4. «Πρέπει να είναι κατάμεστη η Τούμπα, γιατί όταν είναι, είναι σαν 12ος παίκτης. Αν είναι γεμάτη, σίγουρα δε θα περάσει εύκολα η Κοπεγχάγη», υποστήριξε ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας.

Κρούσμα κορονοϊού και νέα θλάση

Ο Λουτσέσκου θα στερηθεί έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, λόγω μυϊκού τραυματισμού. Ο πάντα χρήσιμος Ντάγκλας Αουγκούστο τέθηκε νοκ άουτ για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες με θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού στον αριστερό τετρακέφαλο, την ίδια στιγμή ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στους προγραμματισμένους ελέγχους για τον σημερινό αγώνα με την Κοπεγχάγη.

Ο ποδοσφαιριστής αποκλείστηκε από την αποστολή, έχει μπει σε καραντίνα και ακολουθείται αυστηρά η διαδικασία που προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Με Κούρτιτς (ξανά) στο αρχικό σχήμα

Οι δύο προπονητές απέφυγαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, πάντως το κενό που αφήνει ο Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή θα καλυφθεί κατά πάσα πιθανότητα από τον Γιάσμιν Κούρτιτς, τον οποίο ο Λουτσέσκου ετοιμάζει για το βασικό σχήμα. Ο Σλοβένος μέσος πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής στον τελευταίο αγώνα με τον Απόλλωνα και προσπαθεί να βρει ρυθμό μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Ο Ρουμάνος προπονητής γνωρίζει καλά ότι το δεύτερο ραντεβού με τους Δανούς δε θα έχει την παραμικρή ομοιότητα με το πρώτο πριν από δύο εβδομάδες στο «Parken», εκεί όπου ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 2-1 και πήρε «κεφάλι» στον όμιλο. Αυτό που επισημαίνει στους ποδοσφαιριστές του είναι η υποχρέωση τους «να κάνουμε ελάχιστα ως μηδενικά λάθη», ξέροντας ότι τα πάντα ξεκινούν από την συγκέντρωση.

Πηγή: gazzetta.gr