Το Champions League επιστρέφει με την 4η αγωνιστική των ομίλων, η οποία άρχισε με δύο αγώνες σε Σουηδία και Γερμανία. Η Τσέλσι με γκολ του Ζίγιεχ νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Μάλμε και έκανε ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισης στους 16», την ίδια ώρα που η Βόλφσμπουργκ επικρατούσε της Σάλτσμπουργκ με 2-1 και παρέμενε ζωντανή στη διεκδίκηση του «εισιτηρίου» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι ήταν, φυσικά, το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στη Μάλμε και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, έστω με το… λιτό 0-1. Σκορ που διαμορφώθηκε από το γκολ του Ζίγιεχ στο 56ο λεπτό, με τους Λονδρέζους να πάνε πλέον στους 9 βαθμούς. Τόσους έχει και η Γιουβέντους που υποδέχεται τη Ζενίτ (3 βαθμοί), με την υπόθεση-πρόκριση να έχει ξεκαθαρίσει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό στον συγκεκριμένο όμιλο, αφού οι Άγγλοι και οι Ιταλοί ετοιμάζονται για τους «16».

Ζωντανή η Βόλφσμπουργκ

Στον 7ο όμιλο, πάντως, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ξεκάθαρα. Ναι μεν η Σάλτσμπουργκ είναι στην 1η θέση αλλά δεν κατάφερε να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, αφού ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Βόλφσμπουργκ. Η οποία, με τη σειρά της, διατήρησε με αυτό το τρίποντο τις δικές της ελπίδες για να βρεθεί στους «16».

Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 4′ με τον Μπακού, αλλά οι Αυστριακοί δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν στο 30′ με τον Βέμπερ. Παρ’ όλα αυτά, η Βόλφσμπουργκ ήθελε περισσότερο τη νίκη και κατάφερε να την πάρει χάρη στο γκολ του Νμέτσα στο 60′ (2-1).