Η πρώτη ήττα της Μπάγερν Μονάχου στη φετινή Μπουντεσλίγκα είναι γεγονός, αλλά ο τρόπος που ήρθε μάλλον προκάλεσε σοκ! Τέσσερα γκολ οι Βαυαροί δεν έχουν δεχθεί την τελευταία εξαετία σε ματς πρωταθλήματος και η τελευταία πιο βαριά ήττα που καταγράφεται είναι το 2-5 από τη Βέρντερ Βρέμης στις 20 Σεπτεμβρίου του 2008. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες με αντίπαλο τη Σάλκε, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Πριν την ισοπαλία του πρώτου γύρου, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, μετρούσε επτά σερί νίκες (εντός-εκτός) σε επίπεδο πρωταθλήματος, ενώ στο Μόναχο έχει τέσσερις νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια με τέρματα 15-2. Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι γνωστά και εκτός αποστολής μένουν για μια ακόμη φορά οι τραυματίες Ριμπερί, Λαμ, Μαρτίνεθ, Τιάγκο και Ραφίνια. Από την άλλη, η Σάλκε, που μπήκε με το δεξί μετά τη διακοπή (1-0 το Ανόβερο), θα στερηθεί των υπηρεσιών της «κολώνας» στην επίθεση, Κλάας Γιαν Χούντελαρ, που αποβλήθηκε στο ματς του Σαββάτου, αλλά και στους γνωστούς Ντράξλερ, Ομπάσι, Φαρφάν, Κολάσινατς, Γκορέτσκα και Φέρμαν.

Από εκεί και πέρα, η Βόλφσμπουργκ, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 4-1 επί της Μπάγερν Μονάχου, ταξιδεύει στη Φρανκφούρτη για να αντιμετωπίσει την πάντα επικίνδυνη Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Με εξαίρεση τον τιμωρημένο Άρονλτ, οι «λύκοι» δεν έχουν άλλη απουσία και θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, απέναντι σε μια άμυνα, που μοιάζει με «ελβετικό τυρί», όπως φαίνεται και από την τελευταία «τεσσάρα» από την μέχρι πρότινος ουραγό Φράιμπουργκ.

Η Γκλάντμπαχ, μετά το σπουδαίο διπλό επί της Στουτγάρδης, με το οποίο διατηρήθηκε στην τρίτη θέση, φιλοξενεί τη Φράιμπουργκ, κόντρα στην οποία έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο. Η Λεβερκούζεν έχει επικίνδυνη έξοδο στο Βερολίνο, όπου αντιμετωπίζει τη Χέρτα, ενώ η ουραγός(!) Ντόρτμουντ, μετά το 0-0 στη «Μπάι Αρίνα» θέλει να επιστρέψει στις νίκες, υποδεχόμενη την Άουγκσμπουργκ. Μπέντνερ και Ντουρμ οι απουσίες για τη Μπορούσια, που αντιμετωπίζει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Βαυαρίας φιγουράρει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και είναι η μοναδική, που δεν έχει ισοπαλία μέχρι τώρα (δέκα νίκες και οχτώ ισοπαλίες).

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Τρίτη, 3/2 (21:00)

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ

Τετάρτη, 4/2 (21:00)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Στουτγκάρδη
Πάντερμπορν-Αμβούργο

Η επόμενη (20η) αγωνιστική

Παρασκευή, 6/2

Σάλκε-Γκλάντμπαχ (21:30)

Σάββατο, 7/2 (16:30)

Κολωνία-Πάντερμπορν
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουνυ
Στουτγάρδη-Μπάγερν Μονάχου
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Αμβούργο-Αννόβερο (19:30)

Κυριακή, 8/2

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Πηγή: sport-fm.gr