Ο Κέιν έμεινε εκτός αποστολής, τα σενάρια για μεταγραφή στη Σίτι… φούντωσαν, αλλά η Τότεναμ δεν επηρεάστηκε! Οι Λονδρέζοι με ηγέτη τον Σον πήραν μεγάλη νίκη 1-0 και… προσγείωσαν ανώμαλα την πρωταθλήτρια Σίτι που παρατάχθηκε με την ακριβότερή της μεταγραφή, τον Τζακ Γκρίλις. Ο Νούνο Σάντο έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στον πάγκο των Spurs και υποχρέωσε τον Γκουαρδιόλα στην τέταρτη σερί εκτός έδρας ήττα από τον ίδιο αντίπαλο (Τότεναμ), κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Γκρίλις δεν έκανε τη διαφορά…

Η Σίτι με τον Γκρίλις στο βασικό σχήμα μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε ασφυκτικά και στα πρώτα λεπτά είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ! Στο 5ο λεπτό από λανθασμένη έξοδο του Γιορίς, ο Φερναντίνιο… κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 6΄ ο Κανσέλο από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο, η κατοχή στο τέταρτο έφτασε στο 79%, αλλά δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Οι Λονδρέζοι που δεν είχαν τον Κέιν στο βασικό σχήμα πήραν μέτρα μετά το 20ο λεπτό, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη της άμυνας και ειδικότερα του Μεντί κι έγιναν απειλητικοί.

Μάλιστα, στο 24′ είχαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Λάθος του Εντερσον, ο Μόουρα έκανε καλό σουτ, αλλά ο Γκουντογκάν έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Σον ήταν ο κινητήριος μοχλός, πήρε προσπάθειες και στο 28′ είχε καλή ευκαιρία, αλλά αστόχησε. Γρήγορος ρυθμός με τις δυο ομάδες να χάνουν μέχρι το τέλος δυο καλές φάσεις. Στο 35′ ο Μαχρέζ από γύρισμα του Στέρλινγκ αστόχησε από κοντά, ενώ στο 40′ το σουτ του Σον πέρασε μόλις άουτ.

Σον, ο ηγέτης της Τότεναμ!

Η Τότεναμ ήταν ορεξάτη στην επανάληψη, ο Νοτιοκορεάτης πήρε πάνω του την ομάδα και στο 55′ πέτυχε το γκολ με υπέροχο τελείωμα! Ηταν το 7ο τέρμα του απέναντι στη Σίτι που της έχει πάρει τον αέρα. Μάλιστα, στο 60′ οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να «σφραγίσουν» τη νίκη, όμως ο Μπεργκβάιν έχασε μοναδικό τετ α τετ. Η Σίτι χρειάστηκε ένα τέταρτο μετά το γκολ που δέχθηκε για να αντιδράσει, αλλά ο Φεράν Τόρες από κοντά αστόχησε. Ντε Μπρόινε, Ζεσούς και Ζιντσένκο μπήκαν στο ματς, αλλά η Τότεναμ κατάφερε να τους κρατήσει μακριά από την εστία της και να πάρει μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα.

Tότεναμ: Γιορίς, Σάντσες, Ρεγκιλόν, Τανγκάνγκα (83′ Ντόχερτι), Σον, Μόουρα, Χόιμπιεργκ (90′ Ρομέρο), Αλι, Ντάιερ, Σκιπ, Μπεργκβάιν (77′ Λο Σέλσο)

Μαν. Σίτι: Μοράες, Κανσέλο, Μεντί (79′ Ζιντσένκο), Ακε, Ντίας, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Γκρίλις, Μαχρέζ (79′ Ντε Μπρόινε), Στέρλινγκ (70′ Ζεσούς), Τόρες

πηγή: gazzetta.gr