Η συμφωνία της Μπαρτσελόνα με τον Ρόναλντ Κούμαν για τη μείωση των αποδοχών του είναι οριστική, με το κλαμπ να την επισημοποιεί.

Από την Τετάρτη είχε φανεί ότι οι δύο πλευρές θα συνέχισαν μαζί και τη νέα σεζόν, αφού ο Ολλανδός προπονητής δέχθηκε να μειωθούν οι ετήσιες απολαβές του και τα λεφτά που χάνει να τα πάρει σε μπόνους, αν φυσικά επιτευχθούν οι στόχοι που θα τεθούν.

Αυτό που απέμενε ήταν να επισημοποιηθεί η αναπροσαρμογή του συμβολαίου και αυτό έγινε την Πέμπτη, με τους Καταλανούς να ανακοινώνουν ότι ο Κούμαν θα είναι ο προπονητής τους και για το 2021-22.

«Μετά από μία περίοδο αξιολόγησης της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αποφασίσαμε να επιτρέψουμε στον Ρόναλντ Κούμαν να συνεχίσει το έργο του στην ομάδα και το συμβόλαιο που ξεκίνησε από πέρσι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι συζητήσεις. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είχαμε μία περίοδο για να γνωριστούμε καλύτερα και μιλήσαμε με μεγάλη ειλικρίνεια», είπε ο πρόεδρος Λαπόρτα και πρόσθεσε.

««Θέλω να επισημάνω την εξαιρετική στάση και συμπεριφορά του προπονητή μας όλο αυτό το διάστημα. Προσπαθήσαμε και βρήκαμε λύσεις σε ορισμένες διαφορές που είχαμε και θεωρούμε πως φτάσαμε στο καλύτερο αποτέλεσμα και για την Μπαρτσελόνα και για τον Ρόναλντ Κούμαν».