Μια από τις βασικές αναζητήσεις της για το ρόστερ της νέας σεζόν φαίνεται πως έκλεισε η ΑΕΚ. Όπως αναφέρουν τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς μπορεί να θεωρείται παίκτης της Ένωσης, καθώς υπάρχει συμφωνία μαζί του για συμβόλαιο 4 ετών.

Η Σάλτσμπουργκ έκανε οριστικά δεκτή την πρόταση του «δικεφάλου», καθώς είχε θέσει στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών τον -μέχρι αυτήν την αγωνιστική περίοδο- βασικό της γκολκιπερ. Ο 28χρονος Αυστριακός διεθνής έχει ήδη συμφωνήσει με την ελληνική ομάδα και θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο.

Επίσης, προβλέπεται ένα μπόνους και για τους «ταύρους», σε περίπτωση που την επόμενη τετραετία η ΑΕΚ καταφέρει να προκριθεί έστω μία φορά σε όμιλο Champions League.

ΑΕΚ: Το προφίλ του Στάνκοβιτς

Ο γεννηθείς στη Βοσνία / Ερζεγοβίνη Στάνκοβιτς, με ύψος 1,86, ήταν 3 φορές διεθνής με την U21 της Αυστρίας, ενώ έχει και 4 παιχνίδια με την Ανδρών της χώρας.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομών της Χορν τον Αύγουστο του 2007. Τη σεζόν 2012-13 με 34 συμμετοχές στη Β’ Αυστρίας κέρδισε την άνοδο με την ομάδα του, ενώ την επόμενη έκανε 17 ματς στην α’ κατηγορία της Αυστρίας. Το καλοκαίρι του 2013 η Χορν τον πούλησε στην Γκρόντιγκ, από την οποία η καριέρα του ξεκίνησε να «εκτοξεύεται». Έκανε 44 συμμετοχές εκείνη τη σεζόν, εκ των οποίων οι 4 στα προκριματικά του Europa League.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις έκαναν τη Σάλτσμπουργκ να κινηθεί για την απόκτησή του και τον κάνει δικό της τον Ιούλιο του 2015, δίνοντας περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τη σεζόν 2015-16 είχε συνολικά 9 συμμετοχές οι 2 στα προκριματικά του Champions League, την επόμενη 9 παιχνίδια, την περίοδο 2017-18 είχε 18 παιχνίδια και στη συνέχεια ξεκινά μία σούπερ τριετία.

Τη σεζόν 2018-19 έκανε 33 παιχνίδια (τα 4 στα προκριματικά του Champions League), την περίοδο 2019-20 είχε 38 ματς, τα 4 στο Champions League (ομίλους), έχοντας χάσει τα 2 λόγω τραυματισμού και 2 στους ομίλους του Europa. Την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε 45 συνολικά ματς 2 στα προκριματικά του CL, 6 στους ομίλους και 2 στο Europa League.

Στην καριέρα του ο Στάνκοβιτς έχει 6 πρωταθλήτρια Αυστρίας και 5 Κύπελλα με τη Σάλτσμπουργκ.