Ο τελικός του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διεξάγεται απόψε στο Οπόρτο, όπου υπήρξαν κι άλλα επεισόδια.

Υποτίθεται πως είναι η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο. Είναι ο τελικός του Champions League, το παιχνίδι που όλες οι ομάδες θέλουν να παίξουν. Το παιχνίδι για το οποίο ανυπομονούν οι οπαδοί, αλλά οι Άγγλοι το… χαίρονται με τον δικό τους τρόπο. Δηλαδή με την κατανάλωση αλκοόλ και τα επεισόδια.

Αυτό συνέβη και την Κυριακή σε κεντρικά σημεία του Οπόρτο, με τις κάμερες να καταγράφουν τα όσα έγιναν και τα οποία έχουν προκαλέσει την οργή των Πορτογάλων. Ο λόγος; Οχι μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν επεισόδια, αλλά το γεγονός ότι οι Αρχές έχουν αφήσει… ελεύθερους τους Άγγλους να κάνουν ό,τι κάνουν, αφού οι ντόπιοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω του κορονοϊού.

Έτσι, στις πλατείες της πόλης μπορεί να δει κανείς μόνο οπαδούς των Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι περιμένουν τον τελικό του Champions League πίνοντας, παίζοντας ξύλο και τραγουδώντας…