Θα είναι το δίχως άλλο μία άκρως ενδιαφέρουσα μεταγραφική περίοδος για τον Ολυμπιακό. Βασικά και φέτος θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν μεταγραφικά για τους Πειραιώτες που αναζητούν παίκτες σε κομβικές θέσεις όπως του ακραίου μπακ, του χαφ, του εξτρέμ αλλά και του φορ και φυσικά μετά θα κινηθούν ανάλογα με τις πωλήσεις / αποχωρήσεις. Εξάλλου κάθε χρόνο ένας σύλλογος του βεληνεκούς των πρωταθλητών Ελλάδας απασχολεί πολύ κόσμο για τις εξελίξεις στο ρόστερ του. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Αυτοί που μένουν

Σε ένα ρόστερ τόσων παικτών υπάρχουν αρκετοί που είναι για παραμονή και τη νέα χρονιά. Παίκτες δηλαδή όπως οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ουσεϊνού Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Μασούρας, Βαλμπουενά, Χασάν (με ένα μικρό ερωτηματικό ο Αιγύπτιος) και Ελ Αραμπί. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα ήθελε πάντως να μείνει για άλλη μία χρονιά. Σε αυτό το γκρουπ παικτών μπαίνουν και πιτσιρικάδες όπως ο Τζολάκης.

Οι μετέωροι και αυτοί που φεύγουν

Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε ουσιαστικά δύο υποομάδες. Η μία είναι των παικτών που είναι προς πώληση. Οι Καμαρά, Σεμέδο και Σα είναι ποδοσφαιριστές με σοβαρές πιθανότητες να πουληθούν και ειδικά οι δύο πρώτοι.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές μετέωροι αλλά και… φευγάτοι. Οι Ντρέγκερ και Μπρούμα αποχωρούν από το ρόστερ, όπως θα συμβεί και με τον Κάιπερς.

Ο Ραντζέλοβιτς προορίζεται για δανεικός ενώ είναι πιθανό να φύγει με δανεισμό και ο Σουρλής. Για τα καλά στον… αέρα είναι ο Τιάγκο Σίλβα και ενώ το θέμα του Φορτούνη είναι πιο ιδιαίτερο και όχι τόσο απλό. Παραμένει όμως πιθανό ο Έλληνας μεσοεπιθετικός να πάρει μεταγραφή σε ευρωπαϊκή ομάδα και ενώ τον θέλει πολύ η Μπεσίκτας (και όχι μόνο). Είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα ξεκαθαριστεί ενώ ο Ολυμπιακός αναζητά παίκτη και στη θέση του. Οι ερυθρόλευκοι πάντως για αυτόν ζητούν 7 – 8 εκατ. ευρώ.

Ποιοι έρχονται και οι δανεικοί

Πέραν πολύ προχωρημένων περιπτώσεων όπως του φορ Τικίνιο Σοάρες, για τον οποίο ουσιαστικά απομένουν τα τυπικά πια (θα έρθει μες στην ερχόμενη εβδομάδα) ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένες ανάγκες για τη νέα χρονιά. Αναζητά σίγουρα έναν ακραίο μπακ, πολύ πιθανώς έναν στόπερ (μπορεί και δύο), έναν χαφ για αντί-Καμαρά (μπορεί και δύο μέσους), έναν επιτελικό μέσο, έναν εξτρέμ (ή και δύο ακραίους επιθετικούς) και φυσικά θέλει και έναν επιθετικό, που αυτός βέβαια αναμένεται να είναι ο Τικίνιο. Από εκεί και πέρα εφόσον φύγουν παίκτες όπως οι Σα και Σεμέδο θα πρέπει να αντικατασταθούν φυσικά.

Υπάρχουν βέβαια και οι 18 δανεικοί του Ολυμπιακού. Εξ αυτών σίγουρα γυρίζουν ο μπακ Μάρκοβιτς και ο εξτρέμ Τσούμιτς και έχουν τις πιθανότητές τους οι Παπέ Σισέ και Κούτρης. Για τον Πέπε υπήρχαν επίσης κάποιες πιθανότητες παραμονής αλλά τελικώς άρχισαν συζητήσεις για να πάρει μεταγραφή αλλού.

Πηγή: gazzetta.gr